VIȘEU DE SUS – Râul Vişeu este amenajat împotriva inundaţiilor, în regim de urgenţă

1002

În urma inundaţiilor din acest an, consolidările de mal de pe râul Vişeu, din orașul Vişeu de Sus, au fost distruse. Guvernul, prin Ministerul Apelor şi Pădurilor, a dispus realizarea, în regim de urgenţă, a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor a celor aproximativ 12.000 de locuitori din zonă, gospodăriilor şi obiectivelor turistice.

Astfel, Administraţia Naţională “Apele Române” va realiza, prin Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa, amenajarea râului Vişeu, în aval de confluenţa cu râul Vaser, în localitatea Vişeu de Sus. Obiectivul de investiţii, a cărui valoare este de 840.000 lei (fără TVA), a fost aprobat prin HG 582/2018.

“Reabilitarea structurilor de apărare împotriva inundaţiilor constă în refacerea prismului de anrocamente pe o lungime de 350 de metri şi stabilizarea talvegului cu ajutorul pragurilor de fund. După întocmirea proiectului tehnic, a fost semnat contractul de lucrări şi a fost predat amplasamentul constructorului. Acesta a realizat săpături pentru executarea fundaţiei şi a finisat taluzele. În prezent se execută protecţia de mal din anrocamente. Lucrările de recalibrare a albiei urmăresc traseul albiei naturale, acestea fiind adaptate la spaţiul limitat pe care îl prezintă cursul”, informează Ministerul Apelor și Pădurilor.

Conform graficului de execuţie, termenul de finalizare a lucrărilor este 15 decembrie 2018.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here