VIȘEU DE SUS – Festivalul Național de Satiră și Umor “Zâmbete în Prier”

652

Azi, 4 mai, la Vișeu de Sus, în organizarea Centrului Cultural-Social, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Vișeu de Sus, sub egida Uniunii Epigramiștilor din România și în parteneriat cu Despărțământul Vișeu-Iza a Astrei, va avea loc cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Național de Satiră și Umor ”Zâmbete în Prier”.

“Lucian Perța, inițiatorul festivalului, considerat de specialiști cel mai mare parodist român, coordonează și această ediție și este președintele juriului. Manifestările vor debuta la ora 10.00, la Sala mare de ședințe a Primăriei Vișeu de Sus, cu vernisajul expoziției de grafică și caricatură “Dincolo  de imagini rămân cuvintele” a maestrului Lucian Dobârtă din Bistrița Năsăud. Va urma lansarea volumului de madrigale și imagini “Din Vișeu pe Vaser, sus/ Madrigale ce s-au spus” (Culegere din materialele Festivalului Național de Satiră și Umor “Zâmbete în Prier”, 2017-2018) dar  și a revistei “Colac peste pupăză”, care conține lucrări ale ediției 2019.

Decernarea premiilor concursului ce s-a desfășurat pe teme date, parodie, gazete și volume de umor (epigrame, fabule, proză scurtă etc.) va fi și de această dată elementul central al manifestării. Premianții veniți din toate colțurile țării, dar și din Republica Moldova, vor susține recitaluri din creațiile lor.

Organizatorii vă așteaptă pentru să le fiți alături pentru a vă bucura de cele mai bune creații literar-umoristice ale momentului’’, a spus  Anuța Pop, director Centru Cultural-Social Vișeu de Sus.

 

Liviu Șiman

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here