VIOLENȚĂ – Bătrân bătut în propria casă de cinci copii de 13-14 ani

693

Scandalul din comuna Mireșu Mare e departe de a fi încheiat. Câțiva părinți acuză șeful de post că le-ar fi bătut copiii în cancelarie, fără ca directoarea școlii și profesorii să intervină. Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș și Inspectoratul Școlar Județean au demarat anchete pentru lămurirea situației. În comună se vorbește că lucrurile ar fi stat cu totul altfel, nu după cum spun acei părinți.

Se vorbește despre copii, în vârstă de 13-14 ani, că s-ar droga, că beau și nu e prima dată când sunt implicați în scandaluri. “Copiii ăia sunt cu probleme, câțiva, nu toți. Nu cred că șeful de post i-a bătut”, spune primarul comunei, Ioan Mătieș. Acesta spune și de la ce a pornit totul: copiii au intrat peste un bătrân de 82 de ani în casă și l-au bătut până acesta a căzut jos.

“Nu e prima dată când intră peste el. Anul trecut i-au spart geamurile de două ori. Sâmbătă seara iar s-au dus. Au spart ușa, un geam, au dat în el ca și-ntr-un câine. Cu pari de la porodici au dat, cu cărămizi… L-au lovit la cap, ochi, mâini, picioare. Efectiv ca într-un animal au dat și au râs de el. E bunicul soției, locuiește singur. L-a găsit soția mea, duminică. Toată curtea era întoarsă, un frigider vechi era răsturnat, era plin de lemne prin curte…”, spune Dinu Oșan, nepotul bătrânului de 82 de ani.

Lucrurile nu s-au oprit aici. După ce bătrânul a fost dus la spital, Dinu Oșan s-a dus să stea de vorbă cu părinții unui copil. Între cei doi a început un scandal, nepotul bătrânului fiind acuzat de violare de domiciliu și de loviri. “Recunosc că l-am înjurat dar nicidecum să lovesc copilul”, spune Dinu Oșan. Mai mult, bărbatul nu crede nici că șeful de post ar fi lovit vreun copil. “N-are nicio vină șeful de post. Să le fie rușine la părinți! Dumnezeu îi sus și vede tot!”, spune bărbatul.

Ioan BUDA ȚEȚU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here