VIN BANII – Fermierii vor avea conturile pline

663

Vești bune pentru fermieri. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) dă startul plății ajutorului de stat acordat crescătorilor de animale pentru ameliorarea raselor de animale, pentru cererile depuse în luna aprilie 2019.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 31 mai, Centrele Județene APIA efectuează plata ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale. Banii sunt pentru cererile depuse în luna aprilie, aferent serviciilor prestate în luna martie și trimestrul I al anului 2019.

Suma totală autorizată la plată este de 11.348.403 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru un număr de 80 solicitanți care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările și completările ulterioare.

Bani pentru înscrierea animalelor în registrele genealogice

Prin Hotărârea de Guvern nr. 1179/2014 a fost instituită o schemă de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, pentru perioada 2015-2020, a cărei valoare maximă totală este de 759,25 milioane de lei. Intensitatea ajutorului de stat pentru efectuarea serviciilor este:de până la 100% din costurile administrative aferente întocmirii și menținerii registrelor genealogice; de până la 70% din costurile aferente testelor efectuate de terți sau în numele unor terți pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului, cu excepția controalelor efectuate de proprietarul șeptelului și a controalelor de rutină cu privire la calitatea laptelui.Ajutorul de stat acordat pentru registre genealogice și controlul oficial al performanțelor, COP, este încasat de la APIA de asociațiile crescătorilor de animale, acreditate pentru deținerea registrelor genealogice ale raselor, pe baza unui tabel cu fermierii, membri în asociație, care beneficiază de aceste servicii și cărora le este destinat acest ajutor pentru acoperirea costurilor cu testele și înscrierea animalelor în registrele genealogice.

Vasile GHERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here