VIJELII – Maramureșul, sub cod galben de furtuni

2013

După două zile aproape de vară, peste Maramureș revin de astăzi ploile. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben pentru județul Maramureș, intervalul de valabilitate fiind 20 mai, ora 12 – 21 mai, ora 06:00. Fenomenele vizate sunt cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică accentuată.

ANMH arată că în intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Vă reamintim că ploile de săptămâna trecută au creat pagube însemnate în 10 localități din județ, cea mai afectată comunitate fiind cea din Săliștea de Sus, unde o rupere de nori a cauzat numeroase pagube materiale.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here