VICTORIE OBȚINUTĂ CU INIMA – CSM Știința învinge Timișoara Saracens după un meci dramatic. Băimărenii au jucat în 14 oameni din minutul 21

330

Rivalitatea dintre CSM Știința și Timișoara Saracens a cunoscut azi un nou episod spectaculos, în etapa a patra a SuperLigii de rugby. Băimărenii au câștigat un meci dramatic, deși au fost conduși în min. 43 cu 24-8. Mai mult, „zimbrii” au jucat din min. 21 în 14 oameni, după ce Taniela Maravunawasawasa a primit cartonașul roșu. Acesta l-a atacat fără minge și l-a lovit, aparent fără motiv pe Vasile Rus. Se pare însă că băimăreanul și-a pierdut capul după ce a fost ținta unor remarci rasiste din partea timișoreanului, care l-ar fi făcut „maimuță neagră”, după cum i-a spus arbitrului căpitanul gazdelor, Marius Dănilă.

CSM Știința Baia Mare – Timișoara Saracens 28-24 (8-17)

Gazdele au deschis scorul prin Maravunawasawasa care a transformat o lovitură de pedeapsă (3-0, min.3). A urmat primul eseu marcat de timișoreni, prin Zaharia, și transformat de Samoa (3-7, min. 10). Băimărenii au răspuns prin încercarea realizată de Fakaosilea (8-7, min. 19), transformarea fiind ratată de Maravunawasawasa. După ce a rămas în inferioritate numerică, CSM Știința s-a văzut dominată autoritar de oaspeți. Ofensiva lor s-a concretizat prin lovitura de pedeapsă transformată de Samoa (8-10, min. 30) și eseul lui Shennon, transformat de Samoa (8-17, min. 35).

Lucrurile s-au complicat pentru băimăreni imediat după pauză când Samoa a marcat un nou eseu, pe care l-a și transformat (8-24, min. 43). Aflați în fața unei înfrângeri de părea iminentă, „zimbrii” au găsit însă resurse fizice și psihice nebănuite, supunându-și în continuare adversarii unei presiuni fantastice. În încercarea de a stăvili tăvălugul gazdelor aceștia au comis multe ilegalități fiind sancționați cu trei cartonașe galbene.
CSM Știința a redus pentru prima dată din handicap prin eseul lui Tomane, transformat de Manole (15-24, min. 58). Același Manole a mai adus trei puncte gazdelor, transformând o lovitură de pedeapsă (18-24, min. 68). Recitalul lui Dorin Manole a continuat cu un eseu, pe care tot el l-a transformat (25-24, min. 76), și s-a încheiat cu lovitura de pedeapsă transformată în ultimul minut (28-24, min. 80).

În esență, jocul nu a fost unul spectaculos, fiind presărat cu multe fragmentări. Determinarea și spiritul de luptă de care au dat dovadă „zimbrii” i-au impresionat însă pe suporterii băimăreni care și-au ovaționat la final favoriții.

Marius CÎMPIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here