VIAŢA LA CORT – Moda lunii august în zona Băiuţului (FOTO)

1163

Temperaturile de vară din ultimele zile au făcut ca numeroşi români să iasă din case sau apartamente în căutarea unui loc mai răcoros. Şi unde altundeva găseşti răcoare decât la munte. Deşi Băiuţul nu se bucură de o faimă bună, din cauza numeroaselor probleme rămase de pe urma mineritului, care se văd zi de zi, sunt destui maramureşeni, dar nu numai, care aleg să îşi petreacă weekendurile în această zonă.  Cel puţin până la prima ploaie de toamnă care să îi alunge acasă.

Cum ai ieşit dinspre Strâmbu Băiuţ şi mergi către Cavnic ai parte de agitaţie, lume multă, muzică, corturi de toate culorile, mai mici sau mai mari. Drumul judeţean care leagă Cavnicul de Băiuţ nu este în cea mai bună formă, dar asta nu îi împiedică pe maramureşeni să iasă din agitaţia oraşului şi să se îndreptate spre reîntâlnirea cu natura. Te întâmpină maşini cu numere de Constanţa, Timişoara, Suceava şi chiar Bucureşti. Să nu uităm străinii care s-au întors acasă.

De ce aleg această zonă maramureşenii? Ne spune Daniel: “E o zonă frumoasă, liniştită, unde poţi să te bucuri de natură. Am venit cu familia, stăm câteva zile cu cortul, că e păcat să ratezi astfel de ocazii. Nu e pentru prima dată când venim aici, ne aducem tot ce ne trebuie, ne simţim bine”.

A ajutat foarte mult şi acele ciupercuţe din lemn care se integrează foarte bine în peisaj. Lipsesc coşurile de gunoi, ceea ce e un minus destul de mare.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here