VEȘTI PROASTE – Mai puțini bani pentru Agricultură

288

Agricultorii trebuie să strângă cureaua, pentru că vor avea mai puțini bani de la stat. Ministerul Finanțelor Publice a decis în proiectul de rectificare bugetară pentru anul 2019 să taie peste un miliard de lei de la bugetul destinat agriculturii și fermierilor. Proiectul Ordonanței de Urgență a Guvernului privind rectificarea bugetului de stat pentru 2019 a fost adoptat la ultima ședință a legislativului.

Propunerea de diminuare a cheltuielilor bugetare cu 1.065,9 lei a avut în vedere execuția cheltuielilor pe anul 2019 raportată la prevederile bugetare anuale. S-au identificat economii în principal la proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020 (- 950,0 milioane lei la propunerea ministerului), transferuri între unități ale administrației publice (-100,0 milioane lei), bunuri și servicii (-15,0 milioane lei), cheltuieli de capital (-2,3 milioane lei) și împrumuturi (-1 milion lei). S-au asigurat fonduri pentru cheltuielile de personal (2,46 milioane lei), precizează proiectul Ordonanței de Urgență a Guvernului privind rectificarea bugetului de stat pentru anul 2019.

Deci, de la Ministerul Agriculturii se taie peste un miliard de lei pentru că s-ar fi făcut economii chiar la proiectele pentru fermieri finanțate din bani europeni.

V. GHERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here