VEŞTI BUNE – Pizza la birou creşte productivitatea 

725

De parcă mai aveam nevoie de motive în plus să adorăm pizza, un nou studiu a relevat faptul că acest fel de mâncare poate creşte productivitatea la locul de muncă. Astea da veşti bune!

De câte ori nu ai visat la o felie de pizza, cât timp te aflai în faţa calculatorului, la birou? Potrivit unui nou studiu, pizza la birou creşte productivitatea, aşa că data viitoare, ascultă-ţi instinctele! Psihologul Dan Ariely a publicat rezultatele unui experiment în cartea sa, Payoff: The Hidden Logic That Shapes our Motivations.

Ariely s-a folosit de patru grupuri de angajaţi de la o fabrică din Israel. A oferit unui grup un bonus de aproximativ 30$, altui grup a oferit pizza, altui grup a oferit un compliment din partea şefului, iar ultimului grup nu a oferit nicio recompensă specială.

Ceea ce a descoperit Ariely în urma experimentului este că pizza la locul de muncă creşte productivitatea mai mult decât bonusul în bani ori complimentele. Potrivit studiului, promisiunea că vor primi pizza a făcut angajaţii cu 6,7% mai productivi, încă din prima zi.

Totuşi, experimentul a durat timp de o săptămână. Până la final, succesul obţinut de pizza a început să scadă, iar cel mai productiv grup de angajaţi a fost cel care a primit complimente. În cartea sa, Ariely menţionează că pizza ar fi fost câştigătoare dacă le-ar fi putut trimite angajaţilor mâncarea acasă. „Astfel, nu numai că le-am fi făcut un cadou, dar i-am fi făcut eroi în ochii familiilor lor”, a scris psihologul.

În orice caz, cert este că pizza este unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din lume, iar faptul că poate creşte productivitatea la locul de muncă este o scuză bună să facem o comandă!

Sursa: glamour.ro

Mai multe stiri pe axanews

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here