VESTE BUNĂ – Două localităţi din Maramureş au devenit staţiuni de interes local

1178

Guvernul României “a dat verde” ca 11 unităţi administrativ-teritoriale din România să devină staţiuni turistice de interes local. Vestea bună este că, din cele 11, două sunt din judeţul Maramureş – Bârsana şi Botiza.

Localităţile norocoase sunt Bârsana şi Botiza (judeţul Maramureş), Carei şi Livada (judeţul Satu Mare), Cisnădie şi Cirţişoara (judeţul Sibiu), Rodna (judeţul Suceava), Rodna (judeţul Bistriţa-Năsăud), Vama Buzăului (judeţul Braşov) şi Novaci şi Polovragi (judeţul Gorj).

“Această decizie are o însemnătate deosebită pentru administraţiile locale. Toate localităţile incluse în staţiunile turistice de interes naţional sau local vor beneficia de un punctaj sporit în obţinerea de finanţări pentru proiectele regionale. Până în acest moment, în România, erau atestate 47 de staţiuni turistice de interes naţional şi 61 staţiuni de interes local”, se arată într-un comunicat al Ministerului Turismului.

Ideea este că staţiunile de interes local vor putea accesa mai multe fonduri pentru dezvoltare. Aşadar, un astfel de titlu este benefic pentru fiecare primărie.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here