VESTE BUNĂ – Complexul multifuncțional modern de la Sâlța, Rozavlea va fi inaugurat în curând (FOTO)

270

La nivelul comunei Rozavlea se află în derulare o serie de proiecte edilitare. În curând va fi inaugurat complexul multifunctional din satul Sâlța. Acesta are în componeță o grădiniță, o sală de festivități și evenimente, bucătărie, depozit, cabinet medical.

Se lucrează intens pe Valea Sasului pentru asfaltarea mai multor artere. Urmează Branul, Voroniciul, Polonischi și alte tronsoane de drumuri de interes local. În imobilul unde funcționează Serviciul de Evidență a Populației s-a amenajat biroul pentru Serviciul Apă-Canal precum și o sală pentru oficierea cununiilor civile. Au fost decolmatate și recalibrate văile Humana și Halbroca, au fost curățate unele tronsoane de canalizare, în acest sens. Primăria face apel către cetățeni să nu mai arunce deșeuri menajere, pamperși, cârpe și alte reziduri în rețeaua de canalizare.

De asemenea, se lucrează la extinderea rețelei de apă în zona Luhuri și se fac pregătirile pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Humana și Valea Spinului. Urmează și alte proiecte importante, cum ar fi reabilitarea căminului cultural în cadrul AFIR, amenajarea unui târg de produse tradiționale tot în cadrul AFIR, sistematizare stradală, amenajare trotuare prin PNDL, modernizare drumuri de interes local, fiind inclus și podul de peste Iza, prin FDI, aflate în pregătire pentru achiziție publică.

“Ca un fapt divers, dorim să învederăm populației (în special celei fără răbdare) că ciclul unui proiect cu finanțare nerambursabilă ia câțiva ani (4-5 ani) și include identificarea obiectivului cu parametrii săi fizici și economici, elaborarea studiului de fezabilitate sau DALI, elaborarea proiectului tehnic (cu studii geo, topo, hidro), obținerea avizelor (care nu este un lucru ușor, dat fiind faptul că noi facem parte din aria de conservare situl Natura 2000), identificarea sursei sau programului de finanțare, declararea eligibilității proiectului, obținerea finanțării prin semnarea contractului de finanțare, organizarea procedurii de achiziție publică (care nu este un lucru ușor și care poate lua mult timp) și abia apoi implementarea propriu-zisă a proiectului”, a spus Vasile Mârza, primarul comunei Rozavlea.

Liviu ȘIMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here