VERNISAJ – Expoziție „Grup 7”, la Galeria de Artă din Baia Mare

576

Expoziția de pictură realizată de „Grup 7” a fost vernisată marți, 26 iunie, la Galeria de Artă din Baia Mare. Din „Grup 7”  fac parte artiști care au absolvit sau încă sunt masteranzi la Centrul Universitar Nord din Cadrul Universității Babeș Bolyai, la secția Arte Plastice și Decorative.

La eveniment au fost de față artiști, iubitori de artă, dar și președintele filialei Baia Mare a Uniunii Artiștilor Plastici, Laura Ghinea, și Ioan Anghel Negrean, care le-a fost profesor artiștilor ce și-au expus lucrările. Laura Ghinea a vorbit despre beneficiile „muncii în echipă”.

„Această inițitivă este salutară, pentru că acum avem diverse grupuri de artiști care au practicat acest obicei de a comunica, de a colabora, și sigur că Europa secolului XXI asta înseamnă, că artistul nu mai lucrează singur în atelier, ci se regăsește cu filosofi, cu muzicieni, cu scriitori, cu diverse domenii din artele plastice și reușește să se adune, să pună împreună creația”, a spus ea.

Tablourile artiștilor au fost descrise, analizate de cei prezenți și în egală măsură apreciate. Silviu Gheție, unul dintre artiști, a expus două fotografii alb-negru, relizate pe film, într-o epocă a aparaturii digitale. Lucrările lui au fost ușor de observat pentru cunoscători. „Avem o propunere de fotogafie argentică, ceea ce este foarte rar. Sunt diverse maniere azi în care putem să «furăm» fotografia, să dăm alte efecte. Când lucrezi cu fotografia argentică, fotografia clasică, pe film, se simte acestă spațialitate, granulația fotografiei, care duce foarte mult spre grafică și artele vizuale”, a mai spus Laura Ghinea.

Profesorul Ioan Anghel Negrean a vorbit despre lucrările expuse, apreciind că lucrările au în comun diversitatea și înalta ținută. „Este un grup de colegi, care cred că sunt și prieteni. Aici, iată că se întâlnesc pe simeze și lucrul ăsta e productiv, stimulativ și produce un eveniment cultural, artistic, o expoziție de ținută. Ceea ce-i leagă, înafară de prietenie și meserie, este ținuta lucrărilor artistice. E foarte interesant că îi unește diversitatea, valoarea lucrărilor”, a menționat el.

Au expus lucrări artiștii Iulia Băbaș, Irina Oțoiu, Silviu Gheție, Raluca Grigoriu, Anamaria Nagy, Anca Delia Oros, Cristina Busuioc, Alex Mihali și Alin Hereș

Angela SABĂU

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here