VARIANTE -Zboruri internaționale din Spania și către Spania, de pe Aeroportul Internațional ”Maramureș”

829

Maramureșenii așteaptă de la Consiliul Județean ca în acest an să aibă parte de zboruri internaționale cu operatori low-cost, așa cum au vecinii noștri sătmăreni. Posibilitatea unor zboruri internaționale din Spania și către Spania de pe aeroportul din Tăuții Măgherăuș a fost discutată la finele lunii ianuarie cu Jose Arnau Uson, consulul onorific al Spaniei. Acesta a efectuat o vizită de lucru în Maramureș. Jose Arnau Uson are drept circumscripție consulară județele Cluj, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud și Suceava, iar întâlnirea a fost solicitată de consulul onorific al Spaniei încă de la sfârșitul anului trecut, în vederea stabilirii unor relații de colaborare în viitor.

”Reprezentanții administrației locale din Sălaj și Suceava au arătat că își doresc să realizeze parcuri industriale, iar noi avem posibilitatea de a aduce, din Spania, firme cu experiență în domeniu. Clujul are deja un parc industrial privat printr-o investiție spaniolă, care se întinde pe o suprafață de patru hectare, acum fiind ridicate halele industriale. În ceea ce-i privește pe reprezentanții din Bistrița, aceștia au arătat că își doresc să se înfrățească cu o regiune din Spania”, a declarat Jose Arnau Uson.


Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a precizat că și județul Maramureș are deschidere în vederea construirii unui parc industrial, fie printr-o investiție privată, fie printr-un parteneriat public – privat. În plus, Zetea a oferit informații referitoare la deschiderea Aeroportului Internațional ”Maramureș” și varianta unor zboruri internaționale către Spania și retur, dar a propus și purtarea unor discuții în vederea stabilirii unei întâlniri a oamenilor de afaceri din cele două țări. Un alt subiect atins a fost varianta înfrățirii cu o regiune similară din Spania, dar și crearea unor legături economice, culturale și turistice.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here