VALEA VIȘEULUI – Au fost reluate demersurile pentru deschiderea unui punct de trecere a frontierei!

576

De mai multă vreme se încearcă deschiderea unui punct de trecere a frontierei destinat traficului auto și pietonal dintre România și Ucraina la Valea Vișeului-Dilove.Datorită blocajelor venite din partea Ucrainei acest lucru nu s-a realizat. Administrația locală din Bistra a reluat demersurile deschideri acestui punct de trecere a frontierei.

“Există un proiect european încă din anul…2005 pentru amenajarea unui punct de trecere a frontierei la Valea Vișeului-Dilove cu toate dotările necesare. Valoarea proiectului este de șase milioane de euro. Am avut tot sprijinul autorităților din România. Recent am avut o întâlnire cu primarii din localitățile ucrainene situate în apropierea frontierei cu România.

Și ei își doresc deschiderea acestui punct de trecere a frontierei. Ar fi un lucru foarte benefic pentru ambele părți. Ar facilita legăturile economice, culturale etc. Este nevoie de o mai mare împlicare a autorităților de la nivel înalt din Ucraina. Sper ca, într-un final, punctul de trecere a frontierei să devină o realitate’’, a spus Vasile Duciuc, primarul comunei Bistra.

Liviu ȘIMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here