VALEA RUSCOVEI – 20.000 moroşeni aşteaptă modernizarea “Drumului Groazei 187”

877

Drumul judeţean 187 a devenit, din cauza unei filmări apărute pe reţelele de socializare în care se arăta cum se face în 2018 plombarea unui drum judeţean, motiv de scandal în Consiliul Judeţean Maramureş. La ultima şedinţă extraordinară a administraţiei judeţene s-au spus multe, s-au făcut miştocăreli etc.

Realitatea este însă, dincolo de aceste conflicte între consilierii judeţeni, 20.000 de maramureşeni de pe Valea Ruscovei cer administraţiei judeţene actuale să demareze proiectul de modernizare al drumului judeţean 187, cunoscut pe reţelele de socializare drept “Drumul Groazei”.

“Dincolo de nemulţumirile justificate ale cetăţenilor, de tensiunile politice şi administrative legate de DJ 187 Ruscova-Poienile de sub Munte, de greşelile executantului lucrărilor de reparaţii, lucrările de întreţinere a drumului au continuat, în paralel cu lucrările de canalizare, în zona Ruscova. Împreună cu cetăţenii de pe Valea Ruscovei aşteptăm demararea lucrărilor de modernizare a acestui drum. “Peticirea” drumului, indiferent cu ce material s-ar executa, nu este o soluţie mulţumitoare. Asigură doar un drum practicabil. Cei 20000 de cetăţeni de pe Valea Ruscovei merită un drum modernizat, european, nu unul “plombat” cu diferite materiale, inclusiv cu materiale de proastă calitate. Totul depinde de seriozitatea executantului şi de resursele financiare disponibile. Încă există multă risipă în cheltuirea banilor publici, atât la nivel guvernamental, cât şi la nivelul Consiliilor Judeţene. Muncitorii de la SC Drumuri şi Poduri SA, au ajuns cu lucrările de plombare finală la “celebrele” gropi de pe DJ 187”, a arătat Ion Beuca, locuitor al acestei zone.

Se face referire aici la proiectul de modernizare a drumului judeţean, care are o valoare de 14 milioane de euro. Beuca a mai precizat că plombările sunt făcute la un nivel acceptabil acum pe acest drum, asta ţinând cont de resursele existente şi “excluzând gafa muncitorilor de a pune material de pe marginea drumului, în câteva gropi, dar aşa cum am spus de nenumărate ori, atât eu, cât şi cetăţenii de pe Valea Ruscovei, dorim începerea lucrărilor de modernizare pe proiectul PNDL. Ne-am săturat de plombări, mai mult sau mai puţin reuşite”.

“Degeaba o să tot punem covoare asfaltice sau să facem plombări pe drumurile judeţene, fără să le reabilităm. De aceea am stabilit cu toţii, ca prioritate pentru acest mandat, reabilitarea drumurilor judeţene, de aceea ne chinuim să semnăm contracte, să aducem bani în judeţ. Cu toţii circulăm pe drumurile judeţene, cu toţii suntem şoferi şi niciunul dintre noi nu vrea să îşi rupă maşina pe gropile de pe drumurile judeţene. Nu sunt mulţumit de banii pe care am putut să îi alocăm societăţii care se ocupă de drumurile judeţene, dar interesul nostru de a reabilita aceste drumuri, nu de a le petici”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Legat de drumurile judeţene, este semnat încă de anul trecut un proiect de 50 milioane de euro pentru reabilitarea Drumului Nordului (aproximativ 80 km), care acum se află în procedură de licitaţie, prin PNDL1 au fost semnate pentru zona Lăpuşului legătura între Tg. Lăpuş şi Baba, Şomcuta Mare – Mireşu Mare-Remeţi pe Someş. Există, de asemenea, asigurată finanţarea pentru drumul judeţean 186 Vadu Izei – Săcel, respectiv DJ 187 Leordina –Ruscova – Poienile de sub Munte.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here