UTILE – Situația emiterii pașaportului electronic poate fi verificată în timp real

352

Direcția Generală de Pașapoarte a operaționalizat o aplicație WEB prin intermediul căreia solicitanții de pașapoarte pot verifica, în timp real, statusul cererii de emitere a pașaportului electronic. Aplicația este un demers în vederea oferirii unor servicii de calitate pus la dispoziție cetățenilor care este disponibilă pe site-ul www. pasapoarte.mai.gov.ro, dar și pe site-ul Instituției Prefectului-Județul Maramureș, la secțiunea ”Servicii publice”, Pașapoarte, ”Status emitere pașaport” – https://epasapoarte.ro/verifica/.

Prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan, a ținut să precizeze că solicitanții care au depus cereri pot verifica pe respectiva aplicație situația emiterii pașaportului după două criterii. Primul dintre ele este ”după număr cerere”, respectiv ”după CNP și data depunerii”, numărul cererii fiind trecut pe formularul semnat de către solicitant.

Persoanele pot urmări prin intermediul acestei aplicații și vizualiza când ajunge pașaportul la sediul serviciului public comunitar și se pot prezenta la ghișeu pentru ridicarea documentului de călătorie.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here