UTIL PENTRU ŞOFERI – Circulaţi cu atenţie pe timp de ploaie! Ce recomandă poliţiştii maramureşeni

416

Având în vedere alerta meteorologilor privind avertizarile de cod galben, care anunţă averse cu caracter torenţial, vânt şi descărcări electrice în toată ţara, politistii maramureseni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.

“În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Se recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Acordaţi atenţie sporită pietonilor! Aceştia sunt mai puţin prudenţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi nu se asigură la traversare. Evitaţi depăşirile atunci când vă deplasaţi în coloană. Această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viaţa în pericol”, a precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Poliţiştii maramureşeni sunt la datorie pentru siguranţa cetăţenilor acţionează pe drumurile publice din judeţ pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi prevenirea oricăror evenimente negative.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here