UTIL – Ghid pentru excursiile în zonele montane. Recomandările jandarmilor maramureșeni

271

Pentru a petrece în condiţii de siguranţă minivacanţa ocazionată de Sărbătorile Pascale şi de 1 Mai, jandarmii maramureșeni vin cu recomandări pentru turiştii care se vor afla în zonele montane ale judeţului Maramureş. Acestea sunt extrem de utile pentru iubitorii de natură, înainte de a pleca în drumeţie.

Înainte de a pleca în zona montană, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii, condiţiilor climatice locale. Este important să plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor şi nu riscaţi să plecaţi singuri la drum. Jandarmii montani vă sfătuiesc să folosiţi numai traseele marcate, urmăriţi marcajele. În cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană și apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani şi respectaţi indicaţiile acestora.

“Nu consumaţi băuturi alcoolice înainte sau în timpul practicării sporturilor montane sau a drumeţiilor! Nu deterioraţi amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele; să evitaţi deplasările cu animale de companie în zone izolate şi deplasările pe timpul nopţii în zonele împădurite! Să solicitaţi sprijinul jandarmilor montani apelând numărul unic de urgenta 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate”, a recomandat maiorul Vasile Nicolae Radu, purtătorul de cuvânt al IJJ Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here