URMĂRI JAF RFN – Băimărenii stau cu spaimă, cu ochii după infractori. Ce spun reprezentanţii băncii

1582

Jaful produs ziua în amiaza mare, într-o zonă dens circulată, aşa cum este cea de la RFN, a băgat spaima în băimărenii care locuiesc în apropiere. Oamenii sunt siguri că se poate întâmpla orice şi oricui, dacă a fost posibil ca doi indivizi să intre înarmaţi şi să adune dintr-o agenţie bancară toţi banii pe care i-au găsit. În plus, să nu uităm că, în continuare, criminalul micuţei Estera, faptă care a zguduit municipiul la începutul lunii, este, în continuare liber…

E interesant momentul în care s-a produs jaful de la RFN. Chiar înainte de “lovitură”, poliţiştii maramureşeni au avut o acţiune în apropiere, întrucât a fost Săptămâna Prevenirii Criminalităţii. O echipă de oameni ai legii au împărţit pliante în zona RFN. Asta s-a întâmplat cu câteva minute înainte de incident. La scurt timp după ce poliţiştii şi-au continuat traseul, în zonă a apărut scuterul. Cei doi atacatori au pătruns în interiorul agenţiei bancare şi au ameninţat cu pistolul şi maceta pe toţi cei aflaţi acolo – clienţi şi angajaţi. Au semănat panică, iar acest lucru nu este de mirare. Oameni aflaţi în interior ne-au mărturisit numai că le-a fost îngrozitor de frică.

# Gura lumii dezbate subiectul
Băimărenii care locuiesc în zonă privesc şi acum, miraţi, atunci când trec pe lângă agenţia bancară, în prezent, redeschisă publicului. Unii exclamă doar, că “asta e banca unde a fost jaful!”. Alţii, mai ales cei vârstnici, spun că se tem. “Dacă au avut atâta curaj să facă asta, vă daţi seama ce ar face cu nişte bătrâni ca noi”, spune o bătrânică ce locuieşte în apropiere. “Eu nu înţeleg cum au putut face asta, fără să le vadă nimeni faţa. Nu cred că pe căldura aia, au rămas cu căştile alea pe faţă multe minute înainte şi după jaf. Eu cred că au ştiut ei ceva, de “au lovit” la pont, e de părere un vârstnic aflat pe bancă, la RFN. Un partener de discuţie îl completează. “Mie mi-e un pic teamă să trec pe acolo, cu toate că nu cred că ar fi în stare ăia să vină încă o dată exact de un au furat. Cred că s-ar teme şi ei să nu îi prindă. Ăia doi poate nici nu mai îs în ţară. Dar, într-adevăr, mult curaj au putut avea”, completează cel de-al doilea pensionar.

# Sistem video standard, avizat de MAI
În prezent, mingea se află în ograda anchetatorilor. Oamenii legii trebuie să dea de urma celor doi infractori. Oficial, a fost găsit scuterul folosit la jaf. A fost găsit pe raza municipiului Baia Mare, semn că totul a fost premeditat. Mai departe, cei doi ori s-au ascuns, ori au fost aşteptaţi de o maşină. În acest timp, reprezentanţii Băncii Transilvania au oferit un punct de vedere referitor la incident, la solicitarea Glasul Maramureşului şi AxaNews.ro. “La Agenţia BT Săsar din Baia Mare a avut loc, în 23 mai, un jaf în urmă căruia, din fericire, nu sunt victime. A fost sustrasă o sumă de bani, însă aceasta este asigurată. Echipa băncii a acționat conform procedurilor dezvoltate pentru astfel de situații, iar agenția este dotată cu sistem de securitate şi supraveghere video standard, avizat de Ministerul de Interne. Banca Transilvania acordă ȋntregul suport autorităților care se ocupă de procedurile specifice de investigare. Agenția respectivă este deschisă, la dispoziția clienților”, au precizat reprezentanţii instituţiei bancare.

Cătă ŢINEGHE

Citeşte şi Filmul jafului de la RFN!

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here