UNIRE – Protocol de coperare în folosul fermierilor români și moldoveni

223

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a încheiat protocolul de cooperare interinstituțională cu Agenția de Intervenţie şi Plăți pentru Agricultură (AIPA) din Republica Moldova. Parafarea documentelor a avut loc în cadrul Ședinței comune a guvernelor României și Republicii Moldova, desfășurată la Palatul Victoria.

„În baza protocolului pe care l-am semnat azi, vom introduce în aplicația Catalogul Produselor Alimentare Certificate, dezvoltată de AFIR, producătorii agricoli din Republica Moldova precum și un modul pentru identificarea și localizarea produselor sau a serviciilor oferite de aceștia. Vor fi incluse și informații privind traseele turistice care ar putea fi urmate de consumatorii de produse alimentare certificate. Totodată, acordul prevede faptul că, pentru a dobândi experiența necesară, experţii AIPA vor participa împreună cu delegațiile AFIR la acțiuni comune cu parteneri din Uniunea Europeană, în baza acţiunilor de parteneriat dintre Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și alte instituții similare din ţările membre”, a declarat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu, cu ocazia semnării protocolului de colaborare.

De asemenea, directorul general al AFIR a precizat că obiectivul acordului îl reprezintă realizarea unor misiuni de interes comun pentru cele două agenții de plăți, cu privire la dezvoltarea sistemului de sprijin pentru solicitanţii de fonduri europene nerambursabile destinate agriculturii şi dezvoltării rurale.

Prin intermediul acestui protocol, cele două părți semnatare vor dezvolta programe de colaborare în scopul identificării și realizării unor proiecte comune de susținere a producătorilor agricoli din România și din Republica Moldova, precum și acordarea sprijinului necesar realizării unor parteneriate mixte de colaborare între fermierii din cele două țări.Semnarea acestui acord are la bază o strânsă relație de colaborare cu rezultate deosebite între cele două state

Vasile GHERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here