UNGARIA – Noul Parlament se va reuni în 7-8 mai

447

Noul parlament ungar se va reuni pentru prima dată în zilele de 7 şi 8 mai, în componenţa rezultată în urma alegerilor legislative de duminică, scrie cotidianul Magyar Idok, în ediţia de joi, preluată de MTI.

În prima sa sesiune, noul parlament va lua în discuţie pachetul legislativ guvernamental “Stop Soros!” împotriva “grupurilor civile pro-migraţie” şi proiectul de buget pe 2019 al Ungariei, scrie cotidianul menţionat.
Componenţa celui de-al patrulea guvern condus de premierul Viktor Orban urmează să fie anunţată în termen de câteva săptămâni de la începerea sesiunii parlamentare.
Potrivit Reuters, partidul de guvernământ Fidesz şi-a asigurat o majoritate de două treimi şi în viitorul parlament al Ungariei, obţinând 133 de mandate din cele 199.

Liderul Fidesz, premierul Viktor Orban, care va exercita al treilea mandat consecutiv la conducerea guvernului de la Budapesta, a menţionat că vor fi “schimbări semnificative” în viitorul său guvern, cabinetul urmând să fie remaniat prin cooptarea de “oameni în majoritate noi”.

Sursa: http://agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here