UN MEDIU CURAT – Baia Mare participă din nou la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice

42

Municipiul Baia Mare se implică pentru a treia oară în organizarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, alături de Asociația RoRec și partenerii locali de colectare. Începând din această săptămână și până la finele lunii octombrie vor avea loc fel de fel de acțiuni menite să ajute mediul să devină unul fără deșeuri, de oricare natură ar fi acestea. 

Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice este inițiativa WEEE Forum, o asociație internațională non-profit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice. Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor. În ultimii 5 ani, rata de producere a deșeurilor electrice a crescut cu 21%! Este esențial să înțelegem că ”deșeurile electrice reprezintă un flux care ridică o provocare din ce în ce mai mare: numărul de dispozitive electrice și electronice este în continuă creștere, precum și nevoia de materiale necesare pentru fabricarea produselor”, ne spun reprezentanții WEEE Forum.

„Prin implicarea pentru a treia oară în acest proiect, Baia Mare își dovedește interesul pentru protecția mediului înconjurător și necesitatea colectării selective a acestor deșeuri. În Baia Mare și localitățile Blidari, Firiza, Valea Neagră va avea loc o campanie de colectare a acestor deșeuri în perioada 28 septembrie-26 octombrie 2020, în parteneriat cu Garda de Mediu Maramureș!

Astfel, în intervalul 28 septembrie-25 octombrie 2020, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la TelVerde 0800 444 800, un serviciu gratuit, apelabil de luni până sâmbătă, între orele 9-17. Cetățenii interesați să scape gratuit de aparatele electrice vechi sau stricate, le pot aduce la unul din următoarele puncte provizorii de colectare deschise în data de 17 octombrie 2020, între orele 10.00-16.00 și anume la RFN, la intersecția bd. Republicii cu str. Lupului, lângă magazin Liana sau la Semilună.

În data de 26.10.2020 la Centrul de Colectare DEEE Baia Mare – Str. Europa, nr. 25, începând cu ora 14:00, va avea loc o Tombolă pentru toți deponenții din campanie! Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Premiile sunt: 3 x mixer, 2 x cafetieră, 2 x fier de călcat, 2 x cuptor cu microunde digital, 1 x aspirator.

Ai grijă de mediu și de orașul tău! Vizitează www.colecteaza.ro sau sună gratuit la TelVerde 0800 444 800, pentru mai multe detalii despre colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electronice. Alege să respecți întreaga comunitate din care faci parte, legea și, mai ales, mediul înconjurător – colectează responsabil deșeurile electrice!”, anunță organizatorii evenimentului.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here