ULTRAJE ȘI CORUPȚIE -Polițiștii de la Rutieră, echipați cu bodycam-uri

211

Polițiștii din Maramureș vor avea de acum cu ei în timpul serviciului bodycam-uri pentru a-i ajuta în munca de polițist. “Le veți vedea pe uniforma polițiștilor de la rutieră, ordine publică și transporturi. Și vă vor “vedea” și ele.  Ne referim la cele 6.000 de bodycam-uri care au fost recent achiziționate. Vom elimina, astfel, discuțiile referitoare la comportamentul polițiștilor, al persoanelor legitimate sau al modului de intervenție. Vă asigurăm că vor fi respectate toate reglementările legate de protecția datelor cu caracter personal”, susțin oficialii Ministerului Afacerilor Interne.

Dorin Gherman, șeful Serviciului Rutier Maramureș, spune că aceste bodycam-uri sunt mai mult decat binevenite și utile polițiștilor rutieri, dare le ar trebui să ajungă și la polițiștii de ordine publică, respectiv frontieră.

“Noi am vrea bodycam-uri la fiecare polițist din stradă. Cu ajutorul lor se pot preveni ultrajele, înregistrează audio-video, probe care se pot dovedi utile în instanță. Am avut situații în care polițiștii au fost agresați fizic. Și polițiștii cred eu că vor fi mai atenți de acum înainte și se pot elimina orice dubii legate de comportamentul polițiastului rutier sau șoferului. Mai mult, prevenim astfel faptele de corupție, atat din partea polițistului, dar și a conducătorilor auto. Ca și concluzie, sunt extrem de utile pentru munca noastră”, a declarat, pentru “Axanews.ro”, Dorin Gherman, șeful Serviciului Rutier Maramureș.

În Maramureș deocamdată nu se știe cate astfel de bodycam-uri vor ajunge, însă se știe că solicitări transmise la nivel central au fost făcute de către Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here