ULTIMUL DRUM AL MAESTRULUI – “Niciodată nu l-a aşteptat atâta lume acasă pe Mitru”. Sute de maramureşeni, la înmormântarea marelui Dumitru Fărcaş (GALERIE FOTO)

5319

Momente triste în localitatea Groşi. Maestrul Dumitru Fărcaş a fost condus pe ultimul drum de aproape o mie de persoane, din care sute, maramureşeni.

În jurul orei 14.00, circulaţia a fost deja închisă la intrarea în localitate. Cortegiul funerar a plecat din Cluj şi a ajuns după ora 16.00.

Printre cei care au ţinut să-i aducă un ultim omagiu lui Dumitru Fărcaş se numără şi primarul Clujului, Emil Boc. Fostul premier a asistat şi la priveghiul de ieri şi la slujba religioasă organizată joi, 9 august, la Cluj.

Printre cei prezenţi la înmormântare se află şi actorul Dorel Vişan, artista de folclor Angela Buciu şi realizatorul de emisiuni TV, Sergiu Vaida. Acesta a spus că “niciodată nu l-a aşteptat atâta lume acasă pe Mitru”.

Marele taragotist a lăsat prin testament să fie înmormântat în spatele casei natale din comuna maramureşeană Groşi.

O mulţime de maramureşeni au asistat la sluba religioasă. Un element important a fost faptul că toţi cei prezenţi s-au comportat cu maximă decenţă şi respect, fapt impresionant.

Angela SABĂU, Cătă Țineghe

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here