ULTIMA ORĂ – Cutremur aproape de Maramureș. Seismul a avut peste 4 grade pe scara Richter

3582

Un seism s-a înregistrat la ora 09.00, la distanță relativ mică de Maramureș. 

Conform Institutului Național de Fizică a Pământului (INFP), acesta s-a produs la coordonatele: latitudine 47.1497 și longitudine 23.0357.

Cutremurul a avut o magnitudine de 4.1(ml) și s-a înregistrat la o adâncime de 2 kilometri. Mai trebuie spus că intensitatea sa a fost, în zona epicentrală, de 5 grade pe scara Mercalli.

Epicentrul a fost localizat aproape de loclalitatea Aghireș, la sud de municipiul Zalău, așadar la o distanță de aproximativ 70 de kilometri de granița cu județul Maramureș.

Mai exact, epicentrul cutremurului a fost localizat în apropierea următoarelor oraşe: Zalău (2km), Jibou (24km), Cehu Silvaniei (26km), Şimleu Silvaniei (28km), Huedin (34km).

Trebuie spus că seismele în Sălaj nu sunt deloc obișnuite. În plus, este cel de-al doilea cutremur ca și magnitudine din acest an, din România, după cel din ianuarie, din Buzău, de 4,4 grade pe scara Richter. Să mai spunem și că zona cu cel mai ridicat grad de seismicitate din nord-vestul țării este cea din jurul municipiului Sighetu Marmației.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here