ULMENI – Soluție inedită pentru montarea podului peste Someș!

2118

Se lucreaza, in sfârsit, serios, la podul de la Ulmeni. Primarul Lucian Morar spune ca, pâna la sfârsitul lunii viitoare, podul va fi trecut peste Somes, cu o solutie interesanta. „Va fi traversat pe un schelet cu role, tras sau impins de utilaje. Procedeul va dura intre 8-10 ore, dar va fi impresionant.”

Altfel spus, un pod cu o deschidere de 170 de metri peste râu, fara a pune rampele, va fi montat in câteva ore. Sigur, nu va fi si circulabil. Edilul spune ca sperantele lui sunt ca va fi circulabil in perioada sarbatorilor de iarna, eventual. Asta pentru ca nu e chiar atât de simplu… urmeaza 3-4 kilometri de asfaltari pe o parte si pe cealalta, apoi se va preda Consiliului Judetean, insa ramâne problema accesului. Undeva, in fundal, se vorbeste si despre o diferenta de pret uriasa intre doua poduri similare, cel de la Ulmeni, facut cu 102 milioane lei si cel ce acum incepe, la Seini, cu 158 de milioane! Cu siguranta, exista explicatii…
Insa podul de la Ulmeni va deveni atractiv numai daca automobilistii vor avea certitudinea ca nu-si sparg masinile pe acea ruta, intre Ulmeni si Somcuta Mare, la iesirea in DN1C/ E 58.
Ramâne deci sa vedem daca se concretizeaza promisiunea autoritatilor judetene de a reabilita drumul judetean de la Somcuta spre Miresu Mare si apoi spre pod. Ba chiar judeteanul de la Ticau la Ulmeni, ca respectivul pod sa devina cu adevarat atractiv!

Alexandru RUJA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here