UCRAINA – Lansare de carte semnată de Ilie Gherheș, la Solotvino

479

În data de 18 iulie, Consulatul României la Solotvino (Ucraina) a găzduit lansarea cărții ”Maramureșenii și Marea Unire de la 1 Decembrie 1918”, scrisă de dr. Ilie Gherheș, șef de secție în cadrul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Prezentarea cărții a fost făcută de istoricul slătinean Ioan Huzău, după care a vorbit autorul. În \ncheierea manifestării, tânărul cantautor sătmărean cu rădăcini maramureșene, George Negrea, a interpretat două cântece patriotice.

La eveniment au participat aproximativ 40 de invitați (directori de școli, cadre didactice, intelectuali de toate vârstele și reprezentanți ai asociațiilor românești din Transcarpatia). Toți participanții au primit câte o carte cu autograf din partea autorului.

“Șeful Consulatului României la Solotvino, Gabriel Nicola, a mulțumit autorului pentru realizarea acestei lucrări importante în anul Centenarului Marii Uniri, dar și pentru pasiunea și devotamentul cu care încearcă să ajute maramureșenii din dreapta Tisei”, precizează Consulatul României la Solotvino.

Ilie Gherheș este redactor al revistei ”Apșa”, singura publicație scrisă în limba română care mai apare la Solotvino.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here