TURIŞTI MULŢI – Pietroasa devine a doua zonă turistică din Borşa

3839

Oraşul Borşa va avea o a doua zonă turistică, după zona Borşa Complex, unde avem în fiecare an sute de turişti care vin să schieze sau să practice drumeţiile montane. La Borşa Complex ajung şi cei care vor să ajungă să vadă acea minunăţie a naturii care se numeşte Cascada Cailor.

De tot mai mult interes se bucură acum zona cunoscută drept Pietroasa, care, susţine primarul Sorin Timiş, va fi a doua zonă turistică a Borşei după Complex. Este o zonă foarte frumoasă, cu peisaje unul şi unul, una în care mai pot fi zărite case tradiţionale.

Dar ceea ce atrage lumea în această zonă aflată la poalele Pietrosului Rodnei este mănăstirea, aflată într-un cadru natural mirific, oferind celor care ajung aici privelişti de neuitat.

Potrivit informaţiilor furnizate de către Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, situat într-un mirific cadru natural, la poalele Pietrosului din Munţii Rodnei, Schitul cu hramul ”Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, este deopotrivă locaş de închinăciune şi de rugăciune pentru credincioşi şi pelerini, dar şi popas duhovnicesc pentru turiştii aflaţi în trecere prin zonă.

La 26 octombrie 2007 a fost pusă piatra de temelie a Schitului de către IPS Iustinian Chira, Arhiepiscopul Maramureşului şi Sătmarului, înconjurat de un sobor de preoţi şi credincioşi.

Complexul monahal cuprinde corpul de chilii cu două nivele, două ateliere (unul de pictură şi unul de croitorie) şi o păstrăvărie. Biserica de lemn este concepută în stil maramureşan. Potrivit episcopiammsm.ro, obştea Schitului numără  nouă vietuiţoare povăţuite de părintele duhovnic Ieromonah Ambrozie Piticari şi maica Stareţă monahia Ioanichia Timiş.

FOTO infoborsa.ro

Dragoş HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here