TURISM OCCIDENTAL – Orașul din Maramureș unde turistul scoate și 150 euro/zi/persoană

780

Comuna Moisei și orașul Borșa sunt două din zonele din Maramureș unde turismul a cunoscut o dezvoltare fără precedent în ultimii ani. În fiecare an apar noi unități de cazare, oamenii au învățat să își facă promovare pe rețelele de socializare, iar de aici la atragerea turiștilor nu mai era decat un pas.

Așa se face că acum, de exemplu, la Borșa un turist poate scoate și 150 de euro/zi/persoană, fiind vorba de un pachet turistic supra all inclusive. Și încep să apară doritorii, chiar dacă poate unora prețul li se pare foarte mare ținand cont că suntem în Romania, Maramureș.

“Avem și turism ultra all inclusiv pentru cine vrea. În funcție de locul de cazare, este și prețul. Cazare, trei mese, tur de Maramureș (Dragomirești, Săcel, Barsana, Sighet sau Săpanța), Mocănița de pe Valea Vaserului, off road în Munții Maramureșului, Cascada Cailor, Lacul Știol, piscină, saună, jacuzzi trei zile din șapte, seară tradiționala trei din șapte, cinema 3D o vizionare, la 150 € de persoană pe zi. Cred că este atractivă oferta și încep să apară doritori. Cazare la hotel de trei sau patru stele, cabane din lemn, pensiuni, case ssau la mănăstire. Cu mașina poți vizita Pasul Prislop, Platoul Știol, Mănăstirea Pietroasa și Biserica de lemn Monument Istoric. Se poate asigura și preluare de la aeroport din Cluj, Targu Mureș, Suceava, Satu Mare sau Baia Mare. Oferta este în funcție de ce alege turistul. Noi oferim întreg pachetul și de aici el alege. Preluarea de la aeroport și deplasare în județ se poate face cu autocar, microbuz sau VIP cu Porche Cayene”, spun reprezentanții Primăriei Borșa.

Tot pentru turiști se poate face și vizită la lacul Știol călare pe cai de rasă sau cu căruța. Iarna off-road-ul și călăria sunt înlocuite cu snowmobile, atv-uri pe șenile sau mașină șenilată. Există pentru cei neinfricați și off road pe zăpadă. Se mai poate face parapantă, escaladare pe stanci sau gheață.

“Cred că putem rivaliza cu așa oferte cu orice stațiune turistică din țară”, au completat reprezentanții Primăriei Borșa.

Primarul din Moisei, Toader Ștețcu, a declarat că unitățile de cazare de pe raza comunei sunt din ce în ce mai multe, iar sezonul turistic este foarte bun, cu mulți turiști care sunt cazați peste tot în comună.

“La nivel de comună avem 55 de pensiuni, cu 756 de locuri de cazare, din care 22 sunt omologate de către Ministerul Turismului, care oferă 339 de locuri de cazare. Gradul de ocupare este acum undeva la 80%, dar în perioada următoare va ajunge undeva la 95%, că de acum vin mulți turiști”, a completat Toader Ștețcu.

Aici trebuie spus că administrația locală din Moisei pregătește un nou traseu turistic care va duce la o cascadă aflată între Izvorul Dragoș și Izvorul Negru.

“Avem turiști din toată țara. Le place aici în Maramureș, vor natură, vor lemn, vor liniște, aer curat, vor departe de gălăgie. Vor să mănance slănină cu ceapă, carnați, iar noi le facem pe plac. Nu a fost ușor la început, că nu știam cum trebuie să ne organizăăm, dar am învățat de la unii și de la alții”, a spus Ioan H, administrator pensiune.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here