TURISM ÎN MARAMUREŞ – Pensiunile din Vadu Izei, “full” de sărbători

367

Autorităţile din Vadu Izei performează la capitolul investiţii. Se lucrează de zor mai multe compartimente, iar sezonul turistic înfloreşte, cu precădere în preajma sărbătorilor.

Primarul Petru Vlaşin a precizat că o echipă a administraţiei locale se va deplasa, de 1 Decembrie, cu o delegaţie, la Alba-Iulia, pentru a marca aşa cum se cuvinte Centenarul Marii Unirii. Cât despre salarii, aici nu sunt probleme ca în alte părţi din ţară, unde conducerile primăriilor au rămas pe minus. În Vadu Izei, totul este la zi.

# Pe final, cu apa şi canalul
În ceea ce priveşte investiţiile, lucrările la reţeaua de apă-canal decurg bine. 90% sunt gata. Se mai aşteaptă bani, printr-o rectificare bugetară, în valoare de 700.000 de lei. Nu sunt singurele lucrări în curs de derulare. “Asfaltăm Valea Stejarului, fosta Vale a Porcului. Intenţia noastră este de a asfalta până la ultima casă, către Onceşti. Proiectul are o valoare de un milionm de euro, prin AFIR”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Petru Vlaşin, primarul comunei Vadu Izei. Ar mai lipsi reţeaua de gaz, la care autorităţile comunei încă speră!

# Pensiunile sunt rezervate deja
Având în vedere că se apropie sărbătorile de iarnă, preocupările se îndreaptă către componenta turistică. Aici nu sunt probleme. “E ocupat totul pentru Crăciun şi Revelion. Avem aproape 20 de pensiuni în localitate. Cele aproximativ 200 de locuri au fost deja închiriate. Ba mai mult, avem solicitări pentru 2019. Stăm bine la acest capitol”, a precizat primarul din Vadu Izei, comună aflată într-o zonă situată în proximitatea a numeroase obiective turistice care fac Maramureşul fenomenal.

# Sărbători, evenimente şi iluminat
Iar dacă tot vorbim despre sărbători, planurile autorităţilor sunt numeroase pe acest palier. “Vom avea sărbătoare, în data de 6 decembrie, cu copiii la şcoală. Vor primi pachete-cadou de la Moş. Toţi copiii vor veni îmbrăcaţi în port popular. Imaginea este extraordinară! Vom avea spectacole în această perioadă, destinate tuturor. În plus, iluminatul stradal de sărbători va fi funcţional, atât pe DN, cât şi pe DJ către Onceşti”, a promis primarul din Vadu Izei.

# Proiecte pentru 2019
Există şi numeroase proiecte pentru anul 2019. “Avem un proiect de reabilitare şi extindere a primăriei, cu noi spaţii. Acesta are o valoare de 500.000 de euro şi este prin PNDL. Vom mansarda imobilul şi vom avea birouri şi săli noi. De asemenea, dorim să finalizăm căminul cultural, în baza unui proiect în valoare de 500.000 de euro, prin CNI. Avem şi un proiect pentru şcoală. El se află în faza de evaluare. Prevede anvelopare şi realizarea acoperişului. Valoarea totală este de 1,5 milioane de euro, cu finanţare prin POR”, a spus Petru Vlaşin.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here