TUPEU MIZERABIL – Cum a încercat un maramureșean căsătorit să racoleze o copilă de 11 ani. Este incredibil ce a făcut

436

Caz șocant în județul Maramureș. Un bărbat din Sighetu Marmației a primit o condamnare la închisoare după ce a încercat să racoleze o fetiță în vârstă de numai 11 ani. Bărbatul a apelat la orice manevră pentru a întreține relații sexuale cu minora.

Întreaga grozăvie a avut loc în urmă cu patru ani, însă decizia a fost pronunțată recent de Judecătoria Sighetu Marmației. M.R.I, în vârstă de 43 de ani, este muzicant de profesie (atenție, muzicant, nu muzician!). Bărbatul era căsătorit, însă asta nu l-a împiedicat să încalce jurământul căsătoriei, având o relație paralelă. În acest fel, a cunoscut familia amantei, adică pe părinții fetei și pe aceasta, întrucât femeia locuia cu ei. Întrucât i s-a pus pata pe fata în vârstă de numai 11 ani, a intrat în discuție cu aceasta inclusiv pe Facebook. După ce mama copilei și-a exprimat dezacordul cu privire la prietenia dintre ei, M.R.I. nu a stat pe gânduri și a creat un cont fals, pentru a continuat discuțiile.

# A vrut să facă sex cu ea în mașină!
Povestea nu s-a încheiat nici pe departe aici. Bărbatul i-a cerut minorei să se întâlnească, iar fata a acceptat. Însă, intențiile mizerabile ale bărbatului au început să prindă contur. A dus-o într-un loc retras din zona Fedetu și a încercat să o dezbrace, pentru a întreține relații sexuale cu ea. În motivarea instanței, publicată de presa centrală, pe adevarul.ro, este arătat faptul că „minora susţine că, în acele împrejurări inculpatul a determinat-o să se dezbrace pentru a întreţine relaţii sexuale, şi a avut o tentativă de penetrare anală, însă ea s-a împotrivit şi a ieşit din autoturism plecând acasă”. Bărbatul a continuat să comunice cu fata pe rețelele de socializare luni de zile, trimițându-i, în tot acest timp, imagini cu caracter sexual explicit, dar și alte propuneri de a întreține relații sexuale. Tatăl fetei este cel care a descoperit mesajele pornografice ale iubitului cumnatei sale și a sesizat organele de urmărire penală.

# Imaginile explicite au ajuns în rechizitoriu
Ca atare, bărbatul a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de racolare a minorilor în scopuri sexuale. „Inculpatul a depus la dosar o declaraţie autentică notarială în care arată că recunoaşte în totalitate faptele descrise în rechizitoriu şi solicită a fi urmată faţă de acesta procedura de judecată cu recunoaşterea învinuirii. Instanţa a respins cererea inculpatului raportat la faptul că în cauză cercetarea judecătorească era începută, fiind administrate deja probe”, se mai arată în considerentele deciziei citate. „În fapt, se constată că inculpatul a acţionat cu intenţie în perioada decembrie 2015-februarie 2016, în sensul că a propus minorei (…) în vârstă de 11 ani, să se întâlnească în scopul întreţinerii de relaţii/raporturi sexuale, folosind anterior şi repetat în acest scop, comunicarea pe platforma Facebook, trimiţând imagini explicite cuprinzând organele sale sexuale, imagini sugestive pentru poziţii pentru practicarea raporturilor sexuale, dialog cu tentă vădit concupiscentă, cu sugerarea explicită directă sau indirectă a posibilităţii practicării de raporturi sexuale între inculpat şi partea civilă”, mai arată motivația instanței sighetene.

# Mătușa, factor decisiv în anchetă
Mătușa minorei a fost chemată la audieri și a recunoscut… organele intime ale iubitului ei căsătorit în imaginile trimise fetei. În fapt, instanţa a solicitat un raport psihodiagnostic din care a rezultat că faptele bărbatului au afectat-o psihic pe copilă şi a audiat martorii indicaţi în rechizitoriu, printre care şi mătuşa fetei, cu care bărbatul s-a aflat într-o relaţie, în 2015. „Martora M. D. A. declară că în imaginea cu un (n.red. – organul sexual) (…) este chiar (…) inculpatului, acesta fiindu-i cunoscut martorei întrucât a avut o relaţie cu acesta şi a întreţinut cu el raporturi sexuale diverse, aspect care întăreşte instanţei convingerea că inculpatul a efectuat aceste comunicări strict în scopul de a o convinge pe minora parte civilă să vină să se întâlnească cu el spre a comite un act sexual ori a avea un raport sexual, pentru întrunirea elementului material al laturii obiective al infracţiunii, fiind suficientă chiar şi doar intenţia comiterii unui act de natură sexuală altul decât cel descris în cuprinsul art. 220 c. penal, cum ar fi de exemplu, atingerea chiar şi non violentă a trupului părţii civile cu penisul inculpatului”, se mai arată în considerentele deciziei citate.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here