TUDOR BOTEA – “N-am plecat la Dinamo din cauza banilor. Sper ca într-o bună zi să mă revăd cu suporterii băimăreni”

393

Dinamo București, campioana României la handbal masculin, a anunțat că l-a transferat pe Tudor Botea, de la CS Minaur Baia Mare. Tudor Botea (23 ani, inter stânga) este jucătorul care a progresat cel mai mult în ultimii ani la Minaur și, în urma ultimelor evoluții de la echipa națională, este considerat o mare speranță a handbalului masculin românesc.

Plecarea lui Tudor Botea de la echipă este cu atât mai surprinzătoare cu cât jucătorul era sub contract cu Minaur, iar clubul nu va încasa niciun ban din acest transfer. Foarte probabil, în locul lui Tutor Botea va veni la CS Minaur Ionuț Ramba (CSM București), cu care conducerea clubului CS Minaur poartă negocieri de mai multă vreme.

#Cum s-a ajuns la rezilierea contractului

Într-un interviu acordat, în exclusivitate, pentru AxaNews.ro, Tudor Botea a povestit cum s-a ajuns ca el să se despartă de Minaur.

„Eu am semnat în februarie un nou contract cu CS Minaur, care se întindea până în anul 2022. Cu ceva vreme în urmă clubul a propus diminuarea salariilor, pe care am acceptat-o, la fel ca și mulți alți colegi. Apoi am mai avut discuții legate de noul sezon și atunci au apărut anumite neliniști ale mele în legătură cu viitorul meu la Minaur. Cei din conducere au fost deschiși și mi-au zis că dacă doresc să plec pot să o fac, deoarece ei îmi vor acorda dezlegarea. Și așa s-a și întâmplat până la urmă. În consecință, plecarea mea la Dinamo nu are cauze financiare. La un moment dat am simțit o lipsă de încredere din partea conducerii clubului și atunci m-am gândit că este momentul să fac o schimbare”, a declarat Tudor Botea.

În afară de Dinamo București, alte trei echipe din Liga Zimbrilor s-au interesat de serviciile lui Tudor Botea în ultima perioadă.

„Dinamo a fost ultimul club care m-a contactat și mi-a plăcut cum au pus problema conducătorii  în cadrul discuțiilor pe care le-am purtat. În plus, Dinamo este o echipă de mare valoare, care a avut evoluții excelente și în Champions League. Cunosc o parte dintre noii mei colegi, pentru că am jucat împreună la echipa națională. Luând toate aceste aspecte în calcul, am considerat că Dinamo este cea mai bună variantă pentru mine în acest moment”, a spus Tudor Botea.

#Tudor Botea vrea să-și continue ascensiunea

Tudor Botea este conștient că la Dinamo concurența este foarte puternică, deoarece formația campioană are în componență mulți jucători de valoare. Chiar și în aceste condiții, fostul handbalist al echipei Minaur vrea să-și continue ascensiunea spectaculoasă în handbalul românesc.

„Ar fi culmea să spun că pot anticipa în procent de 100% cum va fi sezonul următor pentru mine. Eu știu doar că trebuie să fac același lucru pe care l-am făcut la Minaur, să muncesc foarte mult. Întradevăr, presiunea la Dinamo este foarte mare, dar, până la urmă, un sportiv de performanță trebuie să se adapteze la o astfel de situație. În primul rând, ca orice sportiv, sper să nu am parte de accidentări. Apoi, vreau să demonstrez că parcursul meu handbalistic din ultimii doi ani nu a fost o întâmplare. Sper să joc cât mai mult.

# Mesaj pentru fanii băimăreni

Tudor Botea a început handbalul la nouă ani și, de atunci și până acum, toată cariera i-a fost legată de clubul Minaur. În încheierea interviului pentru AxaNews.ro, Tudor a dorit să adreseze un mesaj fanilor băimăreni.

„Eu am crescut în spiritul Minaur. Pentru mine a fost perioadă extraordinară în care am avut șansa să colaborez cu antrenori de valoare și cu mulți jucători foarte buni. Îi mulțumesc antrenorului Stephane Plantin pentru ceea ce a făcut în sezonul precedent pentru mine. Spiritul Minaur a însemnat mult pentru mine și nu plec cu sufletul împăcat 100%, dar am luat decizia pe care am considerat-o cea mai bună pentru cariera mea în acest moment.

Nu știu cum va fi să vin în Baia Mare ca adversar al echipei Minaur. Am timp să mă obișnuiesc cu acest gând, deoarece meciul va fi în returul campionatului.

Suporterii băimăreni trebuie să aibă în continuare încredere în echipă. Întotdeauna fanii au fost al optulea jucător pentru Minaur și sper ca într-o bună zi să ne revedem.

Marius CÎMPIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here