TROFEUL CARPAȚI – România a pierdut trofeul. Băimăreanul Tudor Botea, un câștig pentru națională

1766

Ediția 2019 a Tofeului Carpați la handbal masculin a fost câștigată de Macedonia de Nord, care a învins în finală România cu 24-20, după ce tricolorii au condus la pauză cu 12-10. Deși a venit la București fără multe vedete, Macedonia de Nord, echipă calificată la CE 2020, a jucat la un nivel mediu, dar a profitat de erorile comise de handbaliștii români în repriza secundă.

La fel ca în meciul cu Olanda, Tudor Botea (CS Minaur) a avut o nouă evoluție apreciată, chiar dacă a ratat pe final două aruncări, în condițiile în care ceilalți handbaliști nu și-au luat responsabilitatea de a arunca la poartă.

Băimăreanul (FOTO stânga, alături de Marius Sadoveac) în vârstă de 22 de ani a marcat 5 goluri (din 9 aruncări), a dat o pasă în urma căreia România a primit un 7 metri (a fost faultat G. Bujor) și a mai oferit două pase pentru Vencel Csog și Gabriel Bujor, dar aceștia au ratat de pe extremă singuri cu portarul.

Călin Căbuț (CS Minaur) a jucat puțin fără a avea reușite deosebite, în timp ce al treilea băimărean din lotul echipei naționale, Andrei Buzle, nu a fost folosit de antrenorul Rareș Fortuneanu.

Locul 3 la Trofeul Carpați a fost ocupat de Olanda, care a învins Algeria cu 28-26.

Marius CÎMPIAN

foto Facebook FRH

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here