TROFEUL A RĂMAS ÎN MARAMUREȘ – Cea de-a X-a ediție a Festivalului Concurs Național „Ion Petreuș” și-a desemnat câștigătorii

4513

Evenimentul a avut loc la finele săptămânii trecute pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Baia Mare și a reunit 19 tineri concurenți, din toate zonele folclorice ale țării.

Concurenții au fost evaluați de un juriu exigent, compus din nume mari din folclorul românesc: Floarea Calotă, Alexandru Pugna, Angela Buciu, Petre Giurgi și președintele juriului, Marinel Petreuș.

„Trofeul festivalului a rămas în Maramureș, a fost câștigat de către Natalia Cozma, din Iadăra, Maramureș (foto). Nu este ușor să fii jurizat, analizat, să treci prin furcile caudine ale unui juriu atât de exigent”, a spus Iuliana Dăncuș, director al Ansamblului Folcoric Național „Transilvania”, organizatorul evenimentului.

La secțiunea soliști instrumentiști, locul I a fost câștigat de Ionuț Peiu din Câmpulung Moldvenesc, locul II de Daniel Pop din Maramureș, iar locul III, de Alexandru Cozaciuc, din Bucovina.

La secțiunea soliști vocali, un premiu special a fost câștigat de Marian Buzilă din Satu Mare. Premiul III a fost împărțit de Mariana Cuşner (Baia Mare) și Liliana Ursachi (Suceava), premiul II a revenit Mădălinei Colcer (Sălaj) și lui Alexandru Lilea (Dolj), iar premiul I a fost obținut de Ionuț Cocoș din Ilfov.

„A fost un concurs strâns, cu concurenți foarte buni. Noi i-am fi premiat pe toți, dar nu se poate, câștigul lor constă în faptul că generația care a participat la acest concurs este una nouă, sunt între ei tineri care au participat pentru prima dată la un concurs național, au intrat în vizorul unor oameni avizați, profesioniști. Noi îi felicităm pe toți”, a mai arătat Iuliana Dăncuș.

Angela SABĂU

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here