TRIBUNALUL BUCUREȘTI – Sorina Pintea a scăpat de controlul judiciar

76

Tribunalul Bucureşti a decis revocarea controlului judiciar în cazul Sorinei Pintea, trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a fost trimisă în judecată procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată, la sfârşitul lunii aprilie, .

Conform rechizitoriului, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea, în calitatea de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit. Banii ar fi reprezentat un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect „proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenţă «Dr. Constantin Opriş» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here