TRECERI DE PIETONI – Măsuri luate de Poliţia Rutieră pentru protejarea pietonilor în Baia Mare

1560

Nu puţine au fost accidentele rutiere în municipiul Baia Mare care s-au petrecut pe trecerile de pietoni. O parte din aceste accidente puteau fi evitate dacă vizibilitatea şoferilor nu era obturată de maşinile parcate până aproape de trecerea de pietoni, lucru interzis de lege.

Tocmai de aceea, la propunerea făcută de către Biroul Rutier Baia Mare, în mai multe zone din municipiu au fost montaţi stâlpişuri de protecţie în apropierea acestor treceri, tocmai pentru a ajuta şoferii.

“Parcarea autoturismelor în apropierea trecerilor de pietoni este o problemă. Din punctul nostru de vedere aceasta s-a rezolvat, cel puţin în zonele unde au fost montaţi acei stâlpişori. Deşi legislaţia rutieră prevede clar că este interzisă oprirea la mai puţin de 25 metri înainte şi după trecerea de pietoni, exista semnalizare rutieră, la fel, marcaje, dar cu toate aceasta şoferii nu respectau legea. A fost cred cea mai bună soluţie aleasă pentru a rezolva problema aceasta, pentru că multe accidente s-au produs pe trecerile pentru pietoni. În Baia Mare avem şi multe astfel de treceri, dar unele sunt mai problematice, iar acesta a fost motivul pentru care s-a ales această soluţie. Ideea a venit din partea Biroului Rutier Baia Mare”, a declarat, pentru Axanews.ro, Nicolae Bărbos, de la Serviciul Rutier Maramureş.

Nu este singura măsură avută în vedere pentru siguranţa circulaţiei din municipiul reşedinţă de judeţ. Se mai doreşte, de exemplu, semaforizarea unor treceri de pietoni din oraş, cum este cea de la Bulevardul Decebal, unde au avut loc numeroase accidente de circulaţie.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here