TRECEM ÎN 2020? – Recepția finală a DN 18 Baia Sprie-Sighet, amânată pentru luna octombrie

132

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România anunța că recepția finală a lucrărilor de modernizare a DN 18 Baia Sprie – Sighet ar urma să fie făcută la finele lunii iulie. A trecut o lună de atunci, și acum însă se lucrează la stabilizarea versanților, mai ales că vine sigur iarna.

Prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan, a vorbit de un nou termen de finalizare al proiectului și anume luna octombrie a acestui an.

“Pe Gutin încă se lucrează la punerea în siguranță a versanților. Firma care se ocupă de aceste lucrări a venit, a lucrat ceva, s-au oprit și acum văd că lucrează mai serios. Trebuie să vorbim cu cei de la Direcția Silvică, acum că au director nou, să vedem ce e cu acele filigorii, pentru că ei și-au luat angajamentul că le vor face. Am înțeles că luna octombrie e noul termen pentru recepția lucrărilor, dar o să convocăm firma care se ocupă de acest drum, Direcția Silvică și toți cei implicați să vedem ce mai trebuie făcut, mai ales că vine iarna. Ar mai fi locuri unde ar trebui toaletați copacii, dar o să vedem”, a spus, pentru “Axanews.ro”, prefectul Vasile Moldovan.

Tot el a adus în discuție o altă problemă și anume asfaltarea numai a unei bucăți din ceea ce se dorea a fi parcare în vârful Gutâiului, pentru că “așa e proiectul”.

“Îmi aduc aminte că la un moment dat au fost discuții de finalizare a acestui drum la 1 decembrie 2018, iar acum sperăm să fie 1 decembrie 2019. Ar mai fi probleme cu acea parcare din vârful Gutinului, au fost asfaltați doar 250 mp, deși acolo sunt 2000 mp. Am întrebat și eu și mi s-a spus că pentru asfaltarea mp rămași trebuie refăcut tot proiectul. Cei de la Serviciul Rutier spun că acolo în vârf se poate monta și un cantar pentru TIR-uri. Legat de toalete, am înțeles că ele sunt prevăzute în proiect, om vedea și cu ele ce va fi”, a completat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here