TRAGIC – Un maramureșean nu mai poate vorbi și nu se mai poate mișca! Singura soluție este o operație în Thailanda (FOTO)

588

Caz șocant în Maramureș! Un bărbat în vârstă de 46 de ani din Vișeu de Sus trăiește o dramă cumplită de cinci ani, după ce a fost diagnosticat cu o afecțiune îngozitoare. El doar vrea să vorbească și să meargă din nou!

“Salut, sunt Covaci Ioan, am 46 de ani, locuiesc în Vișeu de Sus, Maramureș și sufăr de două boli foarte grave, scleroză laterală primară și tetrapareză spastică. Am fost perfect sănătos până la vârsta de 41 de ani, când a venit necazul peste viața mea. Aceste boli mi-au afectat prima dată piciorul drept, apoi pe cel stâng, iar de doi ani de zile nu mai pot vorbi, deoarece îmi este afectată și vorbirea, deoarece mușchii mei sunt foarte slăbiți. Ca să pot vorbi din nou și merge pe picioarele mele, am nevoie de un transplant medular, la o clinică din Thailanda. Costul acestui transplant este imens pentru mine și familia mea. Am nevoie de tine! Te rog, ajută-mă să pot merge și sa pot vorbi, din nou!”, este strigătul de ajutor al bărbatului din Vișeu de Sus.

# Ajutorul său este în Thailanda
Cazul său a fost publicat de Asociația Speranță pentru România. Ioan Covaci este maramureșean de-al nostru, din Vișeu de Sus, așa cum singur a menționat în descriere. Suferințele sale sunt de necrezut. Diagnosticele sale șocante au ajuns în atenția acestei asociații în august, care a început campania în 8 august. Nevoile sale concrete sunt acoperirea de fonduri pentru acoperirea costurilor transplantului medular, care se va efectua la Clinica Beike Biotechnology. Cu precizie, suma necesara: 25.396 Euro, locația exactă este Spitalul Beike Biotechnology. Tratamentul se va efectua la: Beike Biotechnology, Thailanda. Boala sa este foarte gravă, SLP. Aceasta boala slăbește progresiv toți mușchii din corp, începând cu mușchii din picioare, apoi mușchii de la mâini și, în final, cei de la față.

# Mărturisirea lui Ioan
Maramureșeanul din Vișeu a relatat, pentru Asociația Speranță pentru România, cum a decurs povestea sa tragică. “Până la vârsta de 41 de ani, am fost perfect sănătos. Nu am suferit de nicio boală gravă, nu am avut niciun accident și mă bucuram de viața mea ca un om sănătos și normal. La vârsta de 41 de ani, am simțit o slăbiciune în piciorul drept și nu mai puteam să merg, apoi aceasta s-a accentuat și s-a instalat și la piciorul stâng. Am fost la mai mulți medici, la mai multe clinici în diferite țări, unde am fost diagnosticat cu două boli foarte grave, tetrapareză spastică și scleroza laterală primară. Amândouă, aceste boli, au venit ca un șoc peste viața mea. Nu mai puteam să mă deplasez singur, nici măcar să merg pe picioarele mele, de acum trebuia să folosesc un cărucior cu rotile. Nu vă imaginați ce chin este când te gândești că toată viața vei fi legat de un cărucior. Este un coșmar pe care îl trăiești zi de zi. Am urmat mai multe tratamente, primite de la diferiți medici, dar fără niciun rezultat. Aceste boli s-au agravat, odată cu trecerea timpului, iar la doi ani de la diagnosticare, boala mi-a afectat și mușchii de la mâini, apoi de la față. În prezent, nu îmi pot mișca decât o mână, dar foarte greu. Din cauză că boala mi-a afectat și mușchii de la față, nu mai pot vorbi coerent, nu mai pot comunica cu familia mea și îmi este dificil și să mănânc, mușchii fiind slăbiți, oricând mă pot îneca. Fiecare zi pentru mine este un coșmar. Nu pot umbla, nu pot lucra, nu pot vorbi și nu pot mânca. Mi s-a oferit șansa la vindecare și recuperare, doar printr-un transplant medular, adică de celule stem. În urma căutărilor mele și a familiei mele, am primit un răspuns pozitiv din partea unei clinici, Clinica Beike International din Thailanda. Doar aici, boala mea poate să se vindece. Din păcate, eu nu îmi permit aceste costuri, sunt foarte mari pentru mine. Apelez la toți oamenii cu bunătate și vă rog, ajutați-mă să mă fac sanatos! Ajutați-mă să pot merge și vorbi din nou!”, a relatat Ioan Covaci.

(click pe foto pentru a mări)

# Cum poți să ajuți
Donații se pot face în conturile bancare de mai jos, deschise la BCR, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania. Denumire: Asoc. Misiunea Speranță pentru România. CUI: 26044485

BCR (Banca Comercială Română)
LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003
EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002
COD SWIFT: RNCBROBU
SUCURSALA: Chișineu Criș, jud. Arad

Raiffeisen Bank
LEI: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338
EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757
CODE SWIFT: RZBRROBU
SUCURSALA: Chișineu Criș, jud. Arad

Banca Transilvania
LEI: RO18BTRLRONCRT0365344401
EURO: RO65BTRLEURCRT0365344401
COD SWIFT: BTRLRO22
SUCURSALA: Chișineu Criș, jud. Arad

“Vă rugăm să specificațipentru cine faceți donația! Numele tuturor donatorilor vor apărea pe pagina Donatori. Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați:
Telefon: 0749.402.098. Email: infosperanta@gmail.com”, au explicat cei de la Speranță pentru România, pe contul lor de Facebook.

Cătă ȚINEGHE

(click pe foto pentru a mări)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here