TRAGEDIE – Un copil de şapte ani s-a înecat într-o piscină din Ocna Şugatag

5051

Incident deosebit de grav la o piscină din Ocna Şugatag duminică, 5 august, la orele după amiezii. Un copil în vârstă de şapte ani a decedat după o joacă în apă.

Interesant este faptul că micuţul a venit însoţit numai de un frate. La un moment dat, copilul a dispărut sub apă. Cei care se aflau în preajmă l-au scos din bazin, însă starea nu a fost una bună.

Medicii de la Ambulanţă, sosiţi la faţa locului, au iniţiat manevrele de resuscitare. Imediat ce a fost stabilizat, copilul a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei.

Cum starea a fost critică în continuare, s-a luat decizia transferului la Spitalul Judeţean din Baia Mare. Din nefericire, însă, pe traseu, minorul a decedat, în pofida eforturilor depuse de personalul medical.

Urmează să fie declanşate anchete în acest caz. “În acest caz poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, de asemenea se fac cercetări pentru a afla dacă pensiunea respectivă dispunea sau nu de salvamar”, a declarat Florina Meteş, purtător de cuvânt IPJ Maramureş.

Vor demara cercetări şi cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş, pentru a se stabili circumstanţele în care s-a produs totul. Practic, cum a fost posibil ca micuţul să fie însoţit la piscină numai de frate.

Vom reveni cu alte detalii!

Cătă ŢINEGHE, Liviu ŞIMAN

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here