TRAGEDIE HALKIDIKI – Bărbatul căruia i-a murit soția și copilul este, la origine, băimărean. Acesta a ajuns acasă, din Grecia

1032

Ciclonul care a lovit, zilele trecute, Peninsula Halkidiki din Grecia, a făcut prăpăd. A ucis oameni și a generat pagube însemnate. Ghinionul a făcut ca, la momentul furtunii, să se afle în vacanță și o familie de români. Un bărbat, băimărean la origine, a fost nevoit să își vadă soția și fiul omorâți de efectele furiei naturii.

M.U., în vârstă de 42 de ani, este născut în Baia Mare, însă și-a întemeiat o familie în Cluj. Acesta se afla în vacanță în Halkidiki zilele trecute, iar în momentul în care a izbucnit furtuna, cei trei se aflau la o terasă. Vântul a fost atât de puternic, încât a doborât mai mulți copaci peste acoperișul localului. Familia nu a avut nicio șansă să fugă, fiind prinși într-o veritabilă capcană. Soția a fost efectiv strivită sub greutatea acoperișului prăbușit. Bărbatul a scăpat ca prin minune, însă a relatat, citat de presa centrală, că nu a reușit să reacționeze. A auzit strigătele, țipetele copilului în vârstă de opt ani, l-a scos de sub dărâmături și l-a dus la un restaurant. Acolo a fost resuscitat minute în șir, din nefericire, însă, în zadar. S-a întors, apoi, după soție. Nu a reușit, însă să o scoată.

# Urmează repatrierea corpurilor neînsuflețite
Tragedia inimaginabilă prin care trece bărbatul continuă. Acesta a fost externat din spitalul din Grecia, unde a fost internat pentru îngrijiri medicale. El a fost transportat în țară cu o ambulanță privată, titrează presa centrală. Medicii spun că starea sa este stabilă şi vor decide dacă trebuie să rămână internat sau poate fi tratat şi acasă. Starea acestuia este stabilă, după cum declarau şi medicii greci care l-au externat din spitalul de acolo, însă, medicii din Cluj îl vor supune unor noi investigaţii şi vor stabili dacă va rămâne internat sau va continua recuperarea acasă. Din nefericire, bărbatul va trebui acum să se ocupe de înmormântarea soţiei şi fiului său, ucişi în timpul ciclonului care a lovit Grecia. Trupurile neînsufleţite ale celor doi urmează să fie repatriate. Oficialii ministerului de Externe îi sfătuiesc pe români să consulte, ori de câte ori merg în vacanță, starea vremii din destinația aleasă ori a localităților de pe traseul către destinație, atunci când merg cu mașina personală sau cu autocarul.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here