ACTUALIZARE 4 – TRAGEDIE – Doi frați au căzut de la etajul 5, în Baia Mare. Unul a decedat! (FOTO)

4091

Caz absolut șocant în municipiul Baia Mare, duminică, 22 septembrie. Două persoane au căzut de la o fereastră situată la etajul cinci al blocului cu numărul 15 de pe bulevardul Traian din Baia Mare. 

Alerta s-a dat prin 112. Imediat, la fața locului s-au deplasat importante forțe de intervenție. Din păcate, însă, pentru una dintre ele a fost mult prea târziu, întrucât a decedat. Momentan, circumstanțele în care a avut loc tragedia sunt neclare.

ACTUALIZARE – Victimele sunt doi bărbați. Cel decedat avea 35 de ani, în timp ce al doilea era de o vârstă apropiată. Supozițiile sunt multe. Cea mai plauzibilă variantă pare a fi, însă, suicidul (sau tentativa). Însă, și așa există semne de întrebare. De ce au ales să își pună capăt zilelor deodată? Ar constitui o premieră în Baia Mare. Există și alte variante de lucru. Poate că unul a vrut să se sinucidă, al doilea ar fi încercat să îl oprească și au căzut amândoi. Se crede că ar fi frați, însă în apartament a fost găsit (până acum) o singură carte de identitate. Cert este că un bărbat a murit, iar al doilea a fost transportat în stare foarte gravă la spital de un echipaj cu medic al Serviciului de Ambulanță Județean.

ACTUALIZARE 2 – Cei doi frați se numesc Adi și Marius. Locuiau singuri în apartament, întrucât părinții le-au murit. Se confruntau cu grave probleme financiare și trăiau foarte greu.

ACTUALIZARE 3 – „Polițiștii au intervenit pe bulevardul Traian din Baia Mare după ce un bărbat a sesizat 112 că a auzit un zgomot iar apoi a observat două persoane căzute. Un băimărean de 38 de ani, decedat, a fost transportat la morga spitalului, iar fratele său de 35 de ani, rănit grav, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. A fost constituită echipă complexă care desfășoară verificări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a declarat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

ACTUALIZARE 4 – Cei doi frați se confruntau cu grave probleme financiare și trăiau foarte greu. De altfel, acumulaseră datorii la întreținere, fapt vizibil pe avizierul scării. În fapt, apărea o restanță de aproape 700 de lei, acumulată în ultimele 16 luni. Cei doi erau retrași, iar fratele cel mare și-ar fi găsit un loc de muncă la un local de alimentație publică. Însă, în ultima perioadă, el acumulase datorii, cerând bani în avans.

Vecinii spun că îi cunoșteau pe amândoi încă de când erau elevi. „Stăteau singuri de câţiva ani şi duminică mergeau în piaţă să vândă vechituri şi mărunţişuri. Nu ştiu, am rămas şocat. Când l-a scos afară pe cel care trăia am prins de targă ca să îi ajut şi am rămas şocat. Îi cunosc pe amândoi”, a relatat un vecin. „Umblau tot timpul împreună, doar ei doi. Niciodată nu îi vedeam cu altcineva”, a adăugat o vecină.

Dacă bărbatul în vârstă de 38 de ani a murit la scurt timp după impact, cel de 35 de ani se află în stare gravă la Spitalul Județean Constantin Opriș din Baia Mare. Tânărul a suferit mai multe traumatisme, însă este conștient, dar dezorientat după incident. Aparent, supraviețuitorul ar avea unele probleme medicale și se conturează tot mai mult o idee înfiorătoare. Tânărul în vârstă de 35 de ani a încercat din răsputeri în a-și salva fratele de la a-și pune capăt zilelor. Nu a izbutit, însă, căzând în gol amândoi. Momentan, supraviețuitorul se află pe Secția de Terapie Intensivă a unității medicale băimărene. Trebuie spus că este o nefastă premieră ca o persoană să cadă în gol, încercând să salveze pe altcineva din gestul extrem de a renunța la viață.

Cătă ȚINEGHE

Sursa foto – ISU Maramureș, baiamare24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here