BARAJUL PENTRU LIGA 2 – Dorin Toma și Ciprian Danciu: „Adversarii sunt favoriți!”

109

Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare va găzdui miercuri, 5 august, de la ora 18, partida dintre CS Minaur și ACS Fotbal Comuna Recea. Jocul reprezintă prima manșă a barajului de promovare în Liga 2 la fotbal, meciul retur urmând să se desfășoare pe stadionul din Recea în data de 9 august, de la ora 17.30. Echipa învingătoare din dubla manșă va juca sezonul viitor în Liga 2.

Meciul de mâine se anunță a fi echilibrat, cele două formații fiind despărțite de doar două puncte înaintea întreruperii campionatului din cauza pandemiei de coronavirus. Cei doi antrenori sunt prudenți în declarații înaintea jocului, ambii indicând-i pe adversari drept favoriți.

„Nu suntem noi favoriți. Noi am fost pe locul doi la întreruperea sezonului, ei au fost pe locul întâi și au prima șansă”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al echipei CS Minaur, pentru site-ul oficial al clubului băimărean.

„Baia Mare este favorită. CS Minaur are cel mai bun lot, atât din punct de vedere valoric, cât și numeric. În iarnă au făcut niște transferuri foarte bune, adversarii au prima șansă”, a declarat, pentru cotidianul „Glasul Maramureșului”, Ciprian Danciu, antrenorul principal al formației ACS Recea.

Ceele două formații se vor prezenta la aceste meciuri fără a fi jucat vreun meci oficial de la reluarea pregătirilor.

„Am mizat pe același lot până după baraj. Ne-am dorit ca tot lotul să rămână și să se bucure de promovare, dacă va fi, pentru că a fost o muncă foarte foarte grea, mai ales cu pandemia aceasta. Suntem în grafic pentru această perioadă. Mai avem încă de lucrat la faze fixe, mai avem de lucrat la niște relații de joc, dar, per ansamblu, suntem bine. La final vrem să putem să ne bucurăm cu toții. Apoi, vom trage o linie și vom vedea cum vom continua”, a spus Dorin Toma.

„Ne-am păstrat lotul pe care-l aveam la întreruperea campionatului. Suntem pregătiți pentru acest baraj, ne-am antrenat în condițiile actuale determinate de pandemia de coronavirus. Va conta foarte mult forma de moment a celor două echipe la momentul jocurilor”, a adăugat Ciprian Danciu.

#Speculații legate de baraj

Printre suporteri umblă vorba că autoritățile locale și județene doresc ca CS Minaur să joace în sezonul viitor. Această echipă ar urma să joace în sezonul următor sub numele Minerul Maramureș. Antrenorii Dorin Toma și Ciprian Danciu spun, însă, că promovarea se va juca pe teren.

„În acest moment, noi suntem în măsură să facem față la Liga 2. Noi avem centru de copii și juniori republicani, l-am avut de la început. Când s-a organizat acest nou club s-a organizat și la nivelul juniorilor. La acest aspect nu avem de ce să nu fim în grafic, iar stadionul nu are de ce să nu fie omologat pentru Liga 2, cu puține ajustări. Din câte știu eu și Recea are contract cu un nou club de juniori, are bază sportivă, deci și ei sunt organizați. Eu cred că vor fi două jocuri frumoase, spectaculoase, între două echipe puternice. Vom vedea ce va fi la final”, a declarat Dorin Toma.

„Din punctul meu de vedere meciul se va juca pe teren. Dacă nu ar fi așa, nu aș mai fi pregătit aceste meciuri. Din moment ce ne prezentăm la acest baraj și am depus documentele pentru a putea evolua în Liga 2, înseamnă că suntem pregătiți să jucăm în Liga 2. Important este, însă, că Maramureșul va avea o reprezentantă în acest eșalon, indiferent care va fi aceea”, a completat Ciprian Danciu.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here