TOAMNĂ CALDĂ – Numărul maramureșenilor cu afecțiuni pulmonare, în limite normale

238

Vremea frumoasă din luna noiembrie se răsfrânge și asupra sănătății maramureșenilor. În cazul Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare, numărul pacienților care au nevoie de îngrijiri spitalicești nu a depășit media lunilor trecute. Conducerea unității se așteaptă însă ca acest lucru să se schimbe, odată cu răcirea vremii.

“Nu este o afluență mare de pacienți încă. Avem 92 de paturi din 210 ocupate. Mai multă lume este pe spitalizare de zi, însă nu peste media normală. Nu am constatat o creștere a numărului de internări încă. În afară de ploaia aceasta de week-end, până acum nu putem spune că am avut vreme rea, iar acest lucru se răsfrânge și asupra sănătății populației. Pentru luna noiembrie, deocamdată stăm foarte bine.

Lucrurile sigur se schimbă în momenul în care se modifică vremea și se răcește. Atunci automat bolnavii cronici încep să aibă probleme și atunci ne așteptăm să crească și numărul pacienților. Mereu a fost așa, când vine vremea rece. La copii tot timpul sunt ocupate paturile, pentru că sunt puține. Dar acum nu avem internate cazuri cu forme grave, sunt forme mai ușoare. În unele cazuri este suficientă internarea de zi, copiii vin, își fac tratamentul și apoi sunt lăsați să plece acasă”, a declarat Gabriela Hofer, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare.

Conform datelor statistice ale Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș, în săptămâna 21-27.10.2019, s-au înregistrat 1.969 de pacienți cu infecții ale căilor respiratorii, dintre care 15 au necesitat internarea. În aceași perioadă au fost depistate și 153 de cazuri de pneumonie, dintre care 28 au necesitat îngrijiri spitalicești.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here