TITULARIZARE – 79,62% promovabilitate în Maramureș

421

Cadrele didactice care au susținut în acest an examenul de titularizare au aflat marți, 17 iulie, rezultatele.

Cei nemulțumiți de notele obținute au putut depune contestații, notele finale fiind afișate săptămâna viitoare.

În județul nostru, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Maramureș, 260 de candidați au reușit să obțină note peste 7.00. „79,62 este procentul de promovabilitate. Au fost 594 de note înregistrare, pentru că o lucrare la centrul de evaluare a fost anulată. 121 de note sunt mai mici decât 5.00, 213 note între 5.00-7.00, 260 de note peste 7.00. Anul acesta n-am avut 10. Rezultatele finale se vor afișa în 24 iulie”,  declarat Mihaiela Abraham, inspector școlar pentru managementul resurselor umane în cadrul ISJ Maramureș.

În continuare, potrivit calendarului, următorii pași sunt:

– repartizarea candidaților cu media de repartizare minimum 7 (șapte), pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul județului în care au susținut proba practică sau inspecția specială la clasă în profilul postului, indiferent de județul în care au susținut proba scrisă, ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare (25 iulie);

– repartizarea candidaților cu statut de cadre didactice titulare în învățământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au obținut media de repartizare minimum 7 (șapte), pe posturi didactice/catedre vacante indiferent de viabilitatea acestora, la nivelul județului în care au susținut proba practică sau inspecția specială la clasă în profilul postului, indiferent de județul în care au susținut proba scrisă, ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular (26 iulie);

– reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor (27 iulie);

– emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră (27 iulie-3 august);

– repartizarea candidaților care au obținut cel puțin media de repartizare 7 (șapte) la concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar, sesiunea 2018, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare.

Au prioritate candidații care beneficiază și de prelungirea duratei contractelor individuale de muncă în anul școlar 2018-2019, în baza mediei de repartizare minimum 7 (șapte) la concursurile naționale de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar, sesiunile 2017 și/sau 2016, respectiv 2017, 2016, 2015 și/sau 2014 pentru învățători/institutori/profesori pentru învățământ primar (21 august).

Lavinia-Codruța HERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here