TINERI ȘI NELINIȘTIȚI – Încă doi maramureșeni condamnați pentru infracțiuni rutiere. Urmărit internațional după gratii

181

Gradul de indisciplină al participanţilor la trafic continuă să se menţină la un nivel ridicat, în ciuda amenzilor mari şi a eforturilor depuse de poliţişti pentru reducerea accidentelor rutiere.

Numai în ultimele două zile, la Seini, Dragomireşti şi pe raza Secţiei 5 Poliţie Rurală Ocna Şugatag, în cadrul unor acţiuni desfăşurate de poliţişti împreună cu reprezentanţii Registrului Auto Român pentru siguranţa participanţilor la trafic, au fost aplicate peste 60 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri rutiere, în valoare de peste 21.000 de lei. Au fost reţinute 12 certificate de înmatriculare.

# Program de conștientizare a “păcatelor”
O dată la două luni, în jur de 45 de persoane care au săvârşit infracţiuni la regimul rutier (adică aproximativ 270 de persoane anual), dar faţă de care a fost dispusă amânarea aplicării pedepsei, respectiv suspendarea exercitării pedepsei, sub supraveghere, intră într-un program de conştientizare a consecinţelor generate de faptele lor, derulat de Serviciul Poliţiei Rutiere şi Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Serviciul de Probaţiune Maramureş. Majoritatea celor obligaţi să frecventeze acest program (90%) au săvârşit infracţiunea de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

“Ţinând cont de gradul de pericol pe care-l implică nerespectarea normelor de circulaţie rutieră, infracţiunile rutiere intrând în Codul Penal la capitolul Infracţiuni contra siguranţei publice, cei care nu înţeleg importanţa respectării legislaţiei trebuie să ştie că riscă să fie condamnaţi la executarea unei pedepse privative de libertate. Este şi cazul a doi tineri, un băimărean de 22 de ani şi un tânăr de 29 de ani din Chelinţa, care au fost condamnaţi fiecare la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere. Ambii au fost depuşi de poliţişti în Penitenciarul Baia Mare”, a explicat Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

# Un tânăr maramureșean urmărit internaţional
Nu este singurul maramureșean depus după gratii. Joi, 4 iulie, polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor Biroului de Ordine Publică Baia Mare, în timp ce desfăşurau activități specifice muncii de urmărire, au depistat un tânăr de 18 ani din comuna Copalnic-Mănăştur, urmărit internaţional de autorităţile judiciare din Franţa. Pe numele acestuia fusese emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea unor infracțiuni contra persoanei.

“Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat la Curtea de Apel Cluj”, a explicat Cecilia Grozavu.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here