TINEREȚE ȘI IMPLICARE – Interes special pentru copii și tineri la Fărcașa (FOTO)

438

Copiii din comuna Fărcaşa, care nu sunt plecaţi în vacanţă, sau cei reveniţi de pe alte meleaguri, au putut participa, în aceste zile la o tabără de vară cu participare internațională.

# Tabără cu participare internațională
Astfel, în perioada 29 iulie-2 august, un grup de șase voluntari din Italia, Portugalia și Spania, în colaborare cu Asociația „Team For Youth Association” din Baia Mare au efectuat diferite activități recreative de socializare, jocuri sau concursuri într-o tabără de vară numită „Rural summer camps”. Activitățile s-au desfășurat în incinta Școlii gimnaziale „Lucian Blaga” , de luni până vineri, între orele 9.00-13.00 și s-a adresat copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani. Copiii care au vrut să participe au fost rugați să-și aducă de acasă o sticluță cu apă și un mic pachețel cu mâncare. Participanții au trebuit să poarte ținută lejeră și să respecte regulile taberei. În prima zi a taberei (de la ora 14.00), participanții, alături de alți doritori, au beneficiat de vizita și îndrumările unui ciclist francez (de origine română), Adrian Bran, care a organizat și un traseu cu bicicletele. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul „Erasmus plus”. Voluntarii au dat asigurări că vor reveni în Fărcașa, în perioada 2-6 septembrie pentru o a doua Tabără, cu grupa de vârstă 7-10 ani, au explicat reprezentanții Primăriei Fărcașa.

# Spirit civic în Buzești
În altă ordine de idei, copiii din comună au dat dovadă de mult spirit civic. Mulți dintre tinerii și copiii din Buzești își petrec o parte a timpului liber, pe terenul de sport și în zona foișorului din centru satului. Unii dintre ei, din nebăgare de seamă sau neglijență, mai lasă și mizerie. Alți copii nu sunt de acord să se joace printre coji de semințe si alte mizerii așa că au trecut la acțiune. Astfel, înarmați cu saci menajeri și mănuși de unică folosință, nesiliți de nimeni , au trecut la ecologizarea zonei. Iată un exemplu frumos, demn de a fi urmat și de alții!

# Elevii premianți, recompensați cu un tur al Maramureșului
Tot recent, elevii premianți, din clasele V-VIII, ai Școlii Gimnaziale ,,Lucian Blaga” Fărcașa, au fost recompensați pentru rezultatele deosebite și performanțele obținute în anul școlar 2018-2019, printr-o excursie organizată pe meleagurile Maramureșului. Astfel, aceștia au avut prilejul de a descoperi pe parcursul a două zile, în perioada 7-8 iulie 2019, valorile tradiționale, culturale și spirituale autentice românești, prin vizitarea „Cimitirului Vesel” de la Săpânța, inclus în patrimoniul UNESCO, dar și a Mănăstirii Bârsana, ansamblu monahal care impresionează prin frumusețea construcţiilor dar şi locului în care este amplasată. Destinația finală a fost Vișeul de Sus, iar plimbarea cu Mocănița, pe Valea Vaserului, a confirmat faptul că Maramureșul, cu peisajele lui superbe, cu mirosul de lemn resimțit la fiecare pas, rămâne un ținut aparte. Copiii au fost încântați de ceea ce au descoperit, înțelegând că rădăcinile unui neam se păstrează prin tradiții și valori transmise din generație în generație, conform reprezentanților Primăriei Fărcașa.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here