TERORISM – Mai multe persoane au murit după ce o maşină a intrat într-un grup de pietoni în oraşul german Munster, într-o zonă cu multe terase şi restaurante

424

O maşină a intrat într-un grup de pietoni în oraşul german Munster, provocând moartea şi rănirea mai multor persoane, a anunţat sâmbătă poliţia locală, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Nu există deocamdată informaţii despre natura acestui incident, iar anchetatorii verifică ipoteza unui atac. Potrivit unor martori, incidentul a avut loc într-o zonă cu multe terase şi restaurante.

“În acest moment se desfăşoară o operaţiune de amploare în zona Kiepenkerl. Vă rugăm să o evitaţi. Sunt mai mulţi morţi şi răniţi. Acţionăm în acest moment. Vă rugăm să nu avansaţi speculaţii. Mai multe informaţii vor fi furnizate aici”, a transmis poliţia din Munster prin intermediul contului de Twitter.

Potrivit unor surse citate de site-ul publicaţiei germane Der Spiegel, cel puţin trei persoane au murit şi alte 50 au fost rănite, iar şoferul autovehiculului s-a sinucis. Cel puţin şase oameni se află în stare gravă la spital.

Totodată, poliţia cercetează acest incident ca fiind unul de natură teroristă. Atacatorul ar fi intrat intenţionat cu o camionetă în persoanele aflate pe trotuar şi la terasa unui restaurant.

Mai multe zone din oraşul Munster au fost închise, iar forţele de securitate caută dispozitive explozive în zona restaurantului Kiepenkerl, un loc popular în rândul localnicilor şi turiştilor, fiind amplasat în centrul istoric al oraşului din nord-vestul Germaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here