TERMENE RESPECTATE – Elevii și studenții pot rămâne fără pensia de urmaș

132

Elevii și studenții care beneficiază de pensii de urmaș pot rămâne fără acești bani dacă nu se încadrează în termenele stabilite de lege pentru depunerea unor declarații la Casa de Pensii Maramureș.

Semnalul de alarmă a fost tras de către directorul Casei de Pensii Maramureș, Lucica Pop, la ședința privind încasările la bugetul general consolidat al statului pe luna august de la Prefectura Maramureș.

“Vreau să fac câteva referiri la pensiile de urmaș de care beneficiază elevii și studenții. Având în vedere că a început școala, pentru elevii care au depășit vârsta de 16 ani trebuie să se prezinte la Casa de Pensii Maramureș cu adeverință care să ateste că sunt încă elevi și avem un termen – 25 septembrie, dată până la care ei pot depune aceste adeverințe, pentru a evita suspendarea pensiilor în plată.

Pentru studenți, ei trebuie să vină la noi, să completeze o declarație pe proprie răspundere, care să ateste că sunt studenți, urmând ca până în 25 octombrie să se prezinte cu adeverința de la instituțiile unde își desfășoară activitatea, pentru a nu rămâne fără pensiile de urmaș. Dacă se respectă aceste termene, atunci noi reușim să facem plățile la zi“, a explicat Lucica Pop.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here