TERMENE – Proiectul telegondolei de la Borşa, finalizat până în septembrie 2021

1086

Actuala conducere a Primăriei Borşa nu a abandonat proiectul construcţiei telegondolei de la Borşa, astfel că în această perioadă se fac paşi concreţi pentru ca întreaga investiţie care va duce la dezvoltarea zonei, turistic vorbind, să poată fi finalizată. Va exista un nou constructor, iar conducerea Primăriei Borşa avansează un termen de finalizare a lucrărilor – septembrie 2021.

“Lucrăm la proiectul tehnic. Acum suntem gata în proporţie de 95% cu Studiul de fezabilitate. După finalizarea lui, vom aproba, prin Hotărâre de Consiliu Local, indicatorii tehnico-economici. Apoi se va intocmi documentaţia pentru emiterea autorizaţiei de construire, iar după acea Proiectul Tehnic în detaliu privind construcţia. După ce vom toate aceste documente cu avizele necesare anexate, vom depune cererea de finanţare la Ministerul Turismului. Ministerul va analiza în Comisiile Tehnice documentaţia şi vor propune spre aprobare finanţarea proiectului.

Apoi se va trimite la Ministerul de finanţe cererea de finanţare, iar după acceptul dat de Finanţe se va propune semnarea contractului. Odată semnat contractul de finanţare, autoritatea locală va lansa licitaţia pentru executarea lucrărilor. Termenul de executare a lucrărilor va fi de 24 de luni de semnarea contractului cu noul constructor. 24 de luni de lucru, care înseamnă de fapt 30 de luni calendaristice. Deci data estimată de inaugurare a întregii investiţii, telegondolă, pârtie, nocturnă, instalaţii de zăpadă artificială, parcare etajată, accese auto şi sistem electronic de bilete – septembrie 2021”, a precizat primarul din Borşa, Sorin Timiş, pentru Axanews.ro.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here