TEREN SPORT NOCTURNĂ – Investiţii de cinci milioane de lei pentru 5000 de oameni la Vişeu de Jos

1552

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) acordă, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua, finanțări pentru proiectele din întregul județ. Primul proiect se referă la ”poduri de interes local în zone fără acces peste râuri și văi în comuna Vișeu de Jos”, unde s-a alocat o finanțare de 3.706.798,83 lei din bugetul MDRAP, valoarea totală a investiției fiind de 3.894.240,54 lei. Al doilea proiect finanțat prin PNDL2 este cel privind reabilitarea Școlii Gimnaziale Vișeu de Jos – Corp nr. 2, unde suma acordată este de 1.215.678,48 lei, iar valoarea totală este de 1.312.385,81 lei.

Gavrilă Șimon, edilul comunei Vișeu de Jos, a declarat faptul că, la nivelul comunității pe care o conduce, toate proiectele demarate au fost finalizate, iar Programul Național de Dezvoltare Locală inițiat de Guvernul României a fost și este unul extrem de benefic.

”Am reușit, pe PNDL1, să finalizăm Grădinița cu Program Prelungit, o investiție de aproximativ 1,5 milioane de lei și să reabilităm drumul de pe Valea Morii, unde am avut la dispoziție o sumă de 1,2 milioane de lei. Acum, în prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, am semnat o finanțare de aproximativ cinci milioane de lei și sperăm ca, în viitorul apropiat, să prindem un contract și pentru reabilitarea drumurilor din comună, unde suma solicitată de administrația locală este de aproximativ 6,1 milioane de lei”, a spus Găvrilă Şimon.

El a mai precizat că la Vişeu de Jos mai există un contract unde s-a obținut finanțare pe AFIR, în valoare de aproximativ 1,2 milioane de lei, respectiv reabilitarea căminului cultural, lucrare aflată în prezent în faza de licitație: “Totodată, încercăm să depunem un proiect la Compania Națională de Investiții (CNI), pentru realizarea unui teren de sport”.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, prezent în Vișeu de Jos, a precizat faptul că, o finanțare de aproape cinci milioane de lei pentru o comunitate ca Vișeu de Jos reprezintă o șansă uriașă de a aduce un plus valoare în viața locuitorilor, bugetul anual al comunei fiind foarte redus.

”După finanțările care le-a obținut pe PNDL1, unde suma care a ajuns în Vișeu de Jos a fost de aproximativ 3,7 milioane de lei, acum a obținut finanțări de 5 milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua. Și m-am bucurat să aflu că acestea nu sunt singurele proiecte din zonă”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here